U Zagrebu se otvara nova pizzeria, nudit će pizze al taglio

Foto: Facebook/Mrs.Fogg

Ovih smo dana u prolazu Vlaškom ulicom u Zagrebu imali prilike vidjeti kako se u uličnom lokalu na broju 95 odvijaju radovi, a kako natpis iznad vrata kaže, tamo će se otvoriti pizzerija Grandma Fogg, ispod čega je i navedeno "pizza al taglio".

I u ovoj je fazi uređenja vidljivo da će lokal biti uređen u industrijskom i pomalo retro stilu, karakterističnom za još dva srodna lokala u gradu - bara Mr. Fogg u Martićevoj i popularne pizzerije Mrs. Fogg u ulici Karla Metikoša u Novom Zagrebu, koji nas je oduševio i uređenjem i kvalitetom pizza. O njima smo nedavno pisali, a članak s potpunim dojmovima pročitajte ovdje

Da podsjetimo, Mrs. Fogg ima vlastitu recepturu i način pripreme tijesta - tijesto je izvrsno, tanko, hrskavih rubova, a otkrili smo da je za to zaslužan izuzetno dug period fermentacije - sedam do deset dana, a zaključili smo kako je upravo to tip tijesta koji će se svidjeti svima. 

Budući da je natpis "pizza al taglio" na samom ulazu, očigledno je da će se u lokalu posluživati ovaj tip pizze. Inače, sam naziv na talijanskom znači "pizza na komad", može se još reći i "pizza a trancio", a inače se peče u velikim, pravokutnim posudama, a prodaju se u obliku pravokutnika, ponegdje i po gramaži.

Kakve su to pizze

Ovakve su pizze popularne u Rimu, gdje su dostupne na svakom koraku, a zbog svojeg kvadratnog oblika su praktične za jesti usput, najčešće u šetnji gradom. 

Možemo nagađati pa reći da pizza u obliku kvadrata podsjeća na pizzu koju pripremamo kod kuće ili nas podsjeća na onu koju nam je baka pripremala, pa je možda i zato ekipa koja stoji iza ove priče novu pizzeriju nazvala Grandma Fogg. 

Sudeći prema društvenim mrežama, ekipa iz Fogga punom je parom u pripremama - trenutačno su u potrazi za nekoliko pizza majstora, pekarom i konobarom, a spominju se i lokacije poput kvarta Španskog i Buzina te City Centra West. Vjerujemo da će nas o svemu uskoro informirati, a do tada se veselimo otvorenju novih lokacija. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.