Uskoro stiže panettone iz Boogie Laba, imaju više okusa, a cijena jednog je 34 eura

Foto: Kroštula/Facebook

KROŠTULA i ove godine peče panettone, najmirisniji i trenutno najpopularniji slatki blagdanski kruh, a osim klasične varijante s kandiranim voćem, panettonea punjenog tamnom i mliječnom čokoladom te mandarinama s bijelom čokoladom, ove godine imaju i novi okus pistacije s limunom. Ponavljaju i prošlogodišnji hit - suradnju s Krašem - pa će i ove zime nuditi Bajadera panettone.

"Od ovog ne ide dalje - Panettone Bajadera edicija. Dugo smo razmišljali što dodatno napraviti s našom, već opjevanom slasticom i pala nam je luda ideja na pamet - spojiti panettone i Bajaderu. Tu ideju smo na kraju i realizirali s prijateljima iz Kraša", rekli su prošle godine iz Kroštule, inače pekare Karla Vulina, koji je ovog proljeća Zagrebu predstavio i svoj novi projekt - Boogie Lab u Parku kneževa.

>> Bili smo u Boogie Labu i možemo samo reći: Wow!

Ove godine kruhovi u prodaji od 25. studenog

"Svake godine pratimo reakcije i slušamo komentare svojih kupaca pa prema tome dorađujemo recepturu za panettone. Ove sezone nam je cilj bio na prirodan način produljiti njegovu trajnost, tako da što dulje bude mek i svjež, bez konzervansa. Uspjeli smo to postići pomnim proučavanjem brojnih istraživanja i kombinacijom različitih fermentacija tijesta", istaknuo je Karlo Vulin za Dobru hranu i objasnio da panettone proizvode isključivo pomoću divljih kvasaca, kao i da proizvodnja od početka do kraja traje čak četiri dana. 

Od subote, 25. studenoga, osim na njihovom web-shopu, u pekarnicama Kroštule u Zadru i u zagrebačkom Boogie Labu, njihov panettone može se uhvatiti i u zagrebačkim poslovnicama Fisherije i Špeceraja te u pekari Balance na Šalati. U Puli ga prodaje Kolijevka kruha, u Opatiji Romero, u Voloskom Butiga, u Rijeci Croatia in the box, u Splitu O'š kolač i Biberon, a u Dubrovniku Miva Galerija vina. Težina jednog je jedan kilogram, a košta 34 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.