Haris Džinović pjeva svoju "Glazbenu trilogiju"

Foto: Press

HARIS DŽINOVIĆ održat će 20. ožujka 2014. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu jedinstveni koncert pod nazivom "Glazbena trilogija". Koncertom će u jednoj večeri objediniti bosanske sevdalinke, romske pjesme i jedan dio iz svog bogatog glazbenog opusa.

Haris Džinović svoju je karijeru započeo u rodnom Sarajevu, kao pjevač sevdalinki, za kojeg su poznavatelji izvornih bosanskih sevdalinki tvrdili da je zbog moćne interpretacije i osjećaja za sevdalinku jedini pravi nasljednik Zaima Imamovića i Safeta Isovića. Osamdesetih je godina njegova grupa Sar e Roma dospjela u sam vrh popularnosti, a Džinović je sevdalinke zamijenio temperamentnim ciganskim melosom i rearanžirao ciganske hitove kojima je osvojio publiku širom prostora nekadašnje države, ali i cijele Europe, SAD-a, Kanade i drugdje. Iako jedini u grupi nije bio romskog podrijetla, u svojoj je interpretaciji bio potpuno autentičan! Definitivni proboj na inozemno glazbeno tržište Džinoviću se dogodio romskom verzijom pjesme "My Way" koju je proslavio Frank Sinatra.

Pjesmu je snimio po prijedlogu Isabelle Forêt, supruge poznatog francuskog kompozitora i autora ovog evergreena, Claudea Françoisa. S obzirom na to da je hit "My Way" već bio otpjevan u 999 verzija, Harisu je pripala čast da otpjeva jubilarnu tisućitu verziju, na romskom jeziku, nakon čega mu je uslijedio i ugovor s poznatom europskom diskografskom kućom Poligram. Među njegove fanove i velike prijatelje danas spadaju i zvučna glazbena imena kao što su George Michael, Sting i Jon Bon Jovi. Pjevao je i surađivao s Gypsy Kingsima, ali i sa španjolskom sopranisticom Montserrat Caballé. Prilikom njezina gostovanja na koncertu u Beogradu, osvojio je publiku izvedbama napolitanskih kancona poput "Dicitencello vuie" te talijanskim klasicima poput "Torna a Surriento", dok je u duetu s Monserrat briljirao u izvedbi "Non ti scordad di me".

U posljednjih dvadeset godina, Haris Džinović je izgradio svoj jedinstveni glazbeni stil za koji sam kaže da je mješavina glazbe Toma Jonesa i Safeta Isovića te postigao nezapamćenu popularnost u nas. Njegove pjesme "Tako mi nedostaješ", "Jesul’ dunje procvjetale", "Rano je za tugu", "Ostarit ću, neću znati" već su odavno postale evergreeni, a njegov je aktualni hit "Muštuluk" na YouTubeu pregledalo gotovo 30 milijuna ljudi.



Njegov je glas jedinstven, njegove pjesme narodne, ali opet bez pripadnosti ijednom glazbenom žanru! U svaku je unio svoju bosansku dušu, ali i utjecaje sevdalinki, romske glazbe i starogradskih pjesama. Predstojećim koncertom u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski 20. ožujka publici će darovati upravo one pjesme koje su kroz sve različite etape njegove karijere oblikovale njegov jedinstven stil i bile mu najveća inspiracija. Koncertni program "Glazbena trilogija" Harisa Džinovića osmislio je Tomislav Kašljević koji je ujedno i producent predstojećeg koncerta.

Ulaznice za koncert su već puštene u pretprodaju (140/160kn), a mogu se kupiti na blagajni KD Lisinski i u sustavu Ulaznice.hr.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.