Ima li Split najveću čokoladu na svijetu?

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL/Lili Poljak

SOLINSKA tvornica Nadalina svoj je 25. rođendan proslavila "najvećom čokoladom na svijetu".

Ukupna površina čokolade postavljene na Peristilu je 101 kvadratni metar, dužina 16 metara, širina 6,5 metra, a debljina jedan centimetar. Za izradu ove gigantske čokolade upotrebljeno je 800 kilograma tamne čokolade sa 70 posto kakaa. Razlog zašto je njena površina baš 101 metar je to što je upravo toliko dalmatinera u poznatom filmu o tim psima.

Folija s čokolade skinuta je u subotu u 9 sati ujutro na splitskom Peristilu koji je tako nakon crvenog, crnog i žutog dobio i svoje čokoladno izdanje. Naravno, čokolada je prijavljena i za Guinnessovu knjigu rekorda, a vidjet ćemo je li splitska najveća.

"Nakon višemjesečnih priprema u našoj maloj tvornici u Solinu Nadalinin team od 15 članova od ranog jutra će slagati ovu divovsku slatku poslasticu", najavio je za Dalmacija News Marinko Biškić.

Nakon skidanja folije dio čokolade će podijeliti građanima i gostima Splita, dok će drugi dio spakirati i podijeliti po splitskim domovima za djecu, staračkim domovima i udrugama koje brinu o beskućnicima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.