Američki psihološki triler koji se snimao u Istri stigao u hrvatska kina

Foto: Press

Triler Ne govori zlo Jamesa Watkinsa, koji se snimao u svibnju 2023. u Grožnjanu, Motovunu i okolici s Jamesom McAvoyjem u glavnoj ulozi, od četvrtka se prikazuje u kinima diljem Hrvatske. Snimanje je trajalo četiri dana, na projektu su sudjelovala 144 člana ekipe, od kojih 99 hrvatskih filmskih djelatnika, a dodatno su angažirana i tri pripravnika i 114 statista, izvijestio je HAVC. 

Film se snimao pod okriljem servisne produkcije MP Filmska produkcija, kroz mjere poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra - Filming in Croatia. 

Snimalo se u Istri

U organizaciji hrvatskog distributera filma Editus i producentske kuće MP Filmska produkcija održala se posebna pretpremijerna projekcija filma na kojoj su bili filmski djelatnici koji su radili na projektu.

"U Hrvatskoj smo snimali uvodni dio filma te je kod nas odrađen prvi dan snimanja cijelog projekta uz prisustvo svih glumaca. Prvi dan snimanja uvijek je pun adrenalina, ali moja ekipa mi je pomogla da cijelo snimanje u Motovunu, Grožnjanu i vili bude na najvišem profesionalnom nivou. Zbog dobre smo organizacije mogli biti i opušteni i efikasni", rekao je producent Igor A. Nola. 

Dodao je da mu je to već treći projekt s redateljem Jamesom Watkinsom, kao i s direktorom fotografije Timom Maurice-Jonesom, s producentom Paulom Ritchiejem već peti, nakon filmova Diana, Čuvaj me s leđa 2 te serija McMafia i The Ipcress File, a druga suradnja s producentom Jasonom Blumom. 

"Oni su željeli vidjeti lokacije u Italiji, ali su namjeravali svakako posjetiti i Istru, koju poznaju već od ranije. Osim lokacija, prevagnula je i naša profesionalnost te spremnost da u kratkom roku organiziramo snimanje", ustvrdio je Nola. 

Odmor iz snova postaje noćna mora

Ne govori zlo je remake istoimenog danskog filma iz 2022. (r. Christian Tafdrup), a radnja prati američku obitelj koja prihvaća poziv šarmantne britanske obitelji s kojom su se sprijateljili na odmoru da provedu zajednički vikend na idiličnom seoskom imanju. No, ono što počinje kao odmor iz snova ubrzo se pretvara u psihološku noćnu moru. 

Uz dobitnika nagrade BAFTA Jamesa McAvoyja, glume i Mackenzie Davis, Aisling Franciosi, Alix West Lefler, Dan Hough i Scoot McNairy. Iz Editusa, hrvatskog distributera filma, kažu da očekuju vrlo dobar odaziv gledatelja u kinima, naročito ljubitelja žanra, odnosno psiholoških trilera. 

"Veliki je mamac, naravno, James Mcavoy, koji se dokazao više puta upravo u tematski sličnim filmovima, vrlo je uvjerljiv, autentičan i odličan glumac. Činjenica da je film dijelom sniman u Hrvatskoj, u predivnoj Istri, također je veliki plus i scene prekrasnog krajolika Istre upotpunjuju cijelu sliku filma", poručili su. 

Film produciraju Jason Blum (Five Nights at Freddy’s, M3GAN) za Blumhouse i Paul Ritchie (Diana, Čuvaj me s leđa, McMafia, The Ipcress File).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.