Bruce Willis snimljen u rijetkom izlasku, njegov pogled slama srca

Foto: Profimedia

BRUCE Willis rijetko se pojavljuje u javnosti otkako mu je o 2022. dijagnosticirana afazija, jezični poremećaj, a zatim je bolest napredovala do frontotemporalne demencije. 

69-godišnji glumac snimljen je u vožnji Brentwoodom u Kaliforniji dok se vozio na suvozačkom mjestu, a njegov tužni pogled dirnuo je fanove.  

Podsjetimo, njegova bivša supruga Demi Moore, s kojom ima tri kćeri, Rumer (36), Scout (33) i Tallulah (30), nedavno je progovorila o njegovom stanju. "S obzirom na sve, stabilno je", rekla je pa otkrila savjete koje daje svojim kćerima dok se nose sa zdravstvenim problemima svojeg oca.

"Ono što kažem svojoj djeci je da ljude upoznate tamo gdje jesu. Ne držite se toga tko su oni bili ili što želite da budu, nego tko su oni u ovom trenutku. Iza toga postoji takva ljepota i radost i ljubav", ispričala je.

Što je frontotemporalna demencija?

Riječ je o rijetkoj vrsti demencije koja uzrokuje probleme s ponašanjem i govorom. Ponekad se naziva Pickova bolest ili demencija frontalnog režnja. Prvi vidljivi simptomi su promjene osobnosti i ponašanja te poteškoće s govorom. Ova vrsta demencije se odnosi na frontalni i temporalni režanj mozga, na kojima nastaju oštećenja uslijed bolesti. Nije poznato što ju uzrokuje, no često postoji genetska komponenta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.