Sebe naziva body ikonom s atraktivnim tijelom, sad je optužuju da koristi Ozempic

Foto: Instagram

Američka pop zvijezda Lizzo ponovno se našla u fokusu javnosti nakon što je objavila fotografije zbog kojih su mnogi pomislili da je na Ozempicu. Naime, plus size pop diva poprilično je smršavjela te je iznenadila mnoge promjenom izgleda po kojem je bila prepoznatljiva. 

"Kada vas konačno optuže da koristite Ozempic nakon 5 mjeseci vježbanja s utezima i kalorijskog deficita", napisala je nakon optužbi da koristi lijek za mršavljenje pa u videu uzdahnula i rekla: "Dođe kao nagrada".

@lizzo

🤷🏾‍♀️

♬ like a reward - michael_o_

Kako je počela?

Melissa Viviane Jefferson, poznatija pod umjetničkim imenom Lizzo, rođena je 27. travnja 1988. u Detroitu. Lizzo je odrasla u Houstonu, Texasu, gdje je razvila ljubav prema glazbi, a posebno flauti, koju i danas koristi u svojim pjesmama. Njezin jedinstveni stil koji kombinira elemente popa, hip-hopa i R&B-a brzo se probio na ljestvice. 

2019. postigla je velik uspjeh objavljivanjem svojeg trećeg studijskog albuma Cuz I Love You, koji je zauzeo četvrto mjesto ljestvice Billboard 200.

Osim toga, njezin singl Truth Hurts iz 2017. postao je viralni hit. Dospio je na vrh ljestvice Billboard Hot 100 i postao solo pjesma neke reperice najduže na broju 1. Lizzo je te godine dobila osam nominacija za nagradu Grammy, više od svih izvođača. 

Prethodno je objavila dva studijska albuma - Lizzobangers i Big Grrrl Small World, a prije tri godine objavila je singl Rumors s repericom Cardi B. 2022. godine izdala je četvrti studijski album Special, a osim repanja i pjevanja, Lizzo se okušala i u glumi. Posudila je glas u animiranom filmu UglyDolls i pojavila se u kriminalističkoj dramskoj komediji Hustlers.

@lizzo Replying to @Rosalie Post ♬ Fit check nobody asked for - Ayn Bernos

U jednom od intervju za magazin People američka pjevačica ispričala je i negativne strane svoje slave. Osvrnula se tada na aktualne standarde ljepote i objasnila kroz što je sve prolazila zbog svog tijela.

"Mislim da imam jako atraktivno tijelo. Ja sam body ikona i to svakim danom volim sve više i više. Možda za nekoga nemam idealan oblik tijela, kao što ni Kim Kardashian nije nečiji ideal, ali je stvorila neki novi standard ljepote", tvrdila je.

"Bila sam smiješna, debela prijateljica. Slušala sam to stalno u srednjoj školi. Ili sam bila prijateljica koju će lupiti po stražnjici jer je velika. Ili sam bila velika nesigurna cura jer sam velika. Mislim da nisam jedina debela djevojka koja postoji. Želim da se riješimo tih etiketa koje nam lijepe", ispričala je Lizzo i dodala da je puno toga morala proći kako bi bila to što je danas.

@lizzo

Say it w me: I LOVE U, U ARE BEAUTIFUL, U CAN DO ANYTHING ❤️

♬ original sound - Wren collins_17

"Velike žene pobjeđuju"

Zbog svojeg stava Lizzo je često nailazila na kritike, na što se osvrnula tijekom dodjele MTV Video Music Awardsa u kolovozu prošle godine.

Dok je primala nagradu za hit About Damn Time u kategoriji Video For Good, u kojoj su nominirani spotovi s društveno relevantnom porukom, Lizzo je poručila: "A sad za kučke koje su imale nešto za reći o meni u novinama. Znate što? Neću ništa reći. Uvijek me pitaju zašto ne uzvratim, zašto im ne odgovorim. Zato što, kučko, ja pobjeđujem. Velike žene pobjeđuju."

"Best revenge is your paper, b*tch", citirala je još stih iz Beyonceine pjesme Formation.

@lizzo

What should i do???

♬ kendrick lamar x james brown by blaccmass - Joe Kay

Optužbe za uznemiravanje

Iako je godinama bila simbol body positivityja, sve je to palo u vodu 2023. godine. Tada su tri bivše plesačice tužile pjevačicu zbog tvrdnji da je podvrgavala plesače seksualnom uznemiravanju i stvarala neprijateljsko radno okruženje. Nakon toga je još šest bivših zaposlenica optužilo Lizzo za spolno uznemiravanje.

U tužbi se tvrdi da je u jednom incidentu u amsterdamskom striptiz-klubu Lizzo navodno "počela pozivati članove ekipe da naizmjence dodiruju gole izvođače, hvataju dilda koja su netom prije bila u vaginama izvođača i da jedu banane koje vire iz vagina izvođača", objavio je NBC. 

Reperica je sve optužbe zanijekala, no u samo nekoliko dana ostala je bez nekoliko stotina tisuća pratitelja, a ugled joj je bespovratno uništen. 

2024. objavila je da joj je "dosta da je razvlače zbog izgleda" i da "odustaje". Ta je objava preplavila naslovnice showbiz medija jer su mnogi zaključili da je Lizzo tako htjela reći da odustaje od glazbe. "Samo glumi žrtvu", poručile su tad plesačice koje su je optužile za zlostavljanje, a pokazalo se i da su bile u pravu.

@lizzo IM NOT SKINNY IM FHICK😤 @mrcalliet ♬ original sound - lizzo

"Htjela sam snimiti ovaj video jer samo moram razjasniti kada kažem 'odustajem', mislim na to da sam prestala pridavati bilo kakvu pozornost negativnoj energiji", rekla je zatim Lizzo. "Ono od čega neću odustati je radost u životu, a to je stvaranje glazbe i povezivanje s ljudima. I znam da nisam sama. Ni na koji način, ja nisam jedina osoba koja doživljava tu negativu koja je glasnija od pozitive", dodala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.