Donirao spermu 1000 puta, Netflix ga razotkrio. Nazivaju ga "serijskim donatorom"

Screenshot: YouTube

Netflix ima novi hit dokumentarac pod nazivom The Man with 1000 Kids. Radi se o jednom donatoru sperme, Nizozemcu Jonathanu Jacobu Meijeru. U dokumentarcu su intervjuirane brojne žene i parovi koje je Meijer prevario. Naime, on je budućim roditeljima govorio da je donirao spermu samo nekoliko puta, a pretpostavlja se da je to učinio čak 1000 puta.

Serijski donator sperme

Problem nastaje nakon što su roditelji diljem Nizozemske primijetili da djeca koju su dobili putem umjetne oplodnje, uz Meijerovu spermu, izgledaju slično. Meijer spermu nije donirao samo po Nizozemskoj, već i po svijetu, a vjeruje se da je on biološki otac tisuće djece. Nazivaju ga "serijskim donatorom sperme".

Postao sam donator iz ljubavi

No, razgovarajući s medijima, 42-godišnji nizozemski youtuber rekao je da je razočaran serijom i da je ona pogrešno prikazala njegove namjere kao donatora za mnoge obitelji te da je stvarna brojka puno manja. Prvo je tvrdio da se radi o približno 250 djece, a kasnije je spominjao brojku od 500. "Pretpostavke o 1000 su smiješne. Razočaran sam opsesijom s brojevima. Postao sam donator ne zbog brojeva već iz ljubavi te kako bih pomogao roditeljima da ostvare svoj san", rekao je Meijer.

Za Independent je rekao da je postao "ovisnik" o doniranju sperme. "Ponekad bih pomislio da je to puno djece i da bih možda trebao stati, ali onda bih dobio novu poruku i bilo bi mi teško reći ne", poručio je. On smatra da je serija rezultat selektivnog odabira nezadovoljnih obitelji.

Zabranjeno mu daljnje doniranje sperme

Iako Netflix još nije odgovorio na Meijerove tvrdnje, izvršna producentica dokumentarca Natalie Hill komentirala je situaciju. "Provela sam posljednje četiri godine razgovarajući s obiteljima koje su bile pogođene Jonathanovim lažima. Osobno sam razgovarala s 45 ili 50 obitelji", rekla je za BBC.

Meijeru  je zabranjeno doniranje sperme u Nizozemskoj, a ako to napravi, za svaku donaciju će morati platiti 100.000 dolara kazne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.