Hamman Stallion: Turbo-pastuh

ZA ultimativne ljubitelje sportske vožnje sumnje nema, jedan od nezaobilaznih automobila svakako je 911 GT2, najsnažnijem iz Porscheove ergele. Hamman ide korak dalje i predstavlja novi bolid imena Stallion.

Hamannovi inženjeri razvili su novi model na osnovi Porschea 911 Turbo, koji u osnovi raspolaže sa 480 KS. 3.6 biturbo motor u režiji njemačkog tunera dobiva novi ispušni sustav, redefiniranu elektroniku, ali dva nova (veća) turbo punjača promjenjive geometrije.

U konačnici je maksimalna snaga povećana na 630 KS, a performanse izbrušene na sljedeće vrijednosti. Stallion hvata 100 km/h za 3,3 sekunde i postiže 359 km/h, što je u odnosu na izvornik poboljšanje od 0,6 sekundi i 49 km/h.

Da se radi o nešto ozbiljnijem tuningu potvrđuju značajni zahvati na karoseriji. S ciljem postizanja optimalne aerodinamike linija krova spuštena je za osam centimetara, dok je straga ugrađeno poveće krilo. Vozilo je postavljeno na 20-inčne naplatke.

Odgovarajuća prerada zahvatila je i interijer, i to s posebnim naglaskom na luksuz. I da, u kabinu se ulazi kroz vrata sa sustavom otvaranja u stilu ljutih konkurenata iz Lamborghinija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.