Isprobali smo Televio, internetski TV servis. Cijena će vam se sigurno svidjeti

Foto: Press

U DANAŠNJE vrijeme gotovo je nemoguće snaći se u moru streaming servisa i TV ponude koja je, nije pretjerano reći, bolja nego što je ikada bila. Na tu podužu listu servisa možete staviti i Televio, internetski TV servis koji smo odlučili isprobati i provjeriti isplati li se o njemu raspravljati kao legitimnoj opciji za one u vječnoj potrazi za kvalitetnim sadržajem.

Postoji više razloga zašto je Televio izvrsna opcija neovisno o tome u koju skupinu korisnika spadate, a u daljnjem ćemo se tekstu pozabaviti svim onim detaljima zbog kojih je ovo idealan izbor. 

Cijena koja definitivno privlači pažnju

Naravno, u današnje vrijeme većina nas polazi od cijene i premda je to pogrešan pristup, u ovom slučaju radi se o savršenom omjeru cijene i kvalitete ponude. Osim toga, ovo je i idealna prilika da i sami provjerite Televio u kojem je BASIC paket dostupan za samo deset centi (0.1€) tijekom trajanja prvog mjeseca od aktivacije usluge. To je i više nego dovoljno vremena da detaljno istražite sve vezano za Televio i odlučite je li u skladu s vašim preferencijama.

Proces registracije je izuzetno jednostavan. Izaberete jedan od tri plana pretplate, unesete e-mail adresu i lozinku te na kraju dajete uobičajene podatke vezane za način plaćanja. Svatko tko se barem jednom registrirao na bilo kojem servisu snaći će se u sekundi.  

Ono što možemo vidjeti od samog starta i što je, na kraju krajeva, dostupno i na njihovoj stranici je niz značajki koje se i očekuju od modernog servisa. Tu je timeshift od 7 dana da pogledate sve ono što vam je promaklo, 120 sati osobnog prostora za snimanje sadržaja koji želite, pametni TV vodič, mala potrošnja podataka, dostupnost bilo gdje unutar EU i ono što je osobno bitan detalj - mogućnost da otkažete pretplatu u bilo kojem trenutku.

Dva istovremena streaminga

Postoji mogućnost dva istovremena streaminga na TV uređajima plus streaming na dodatnim uređajima (mobilni uređaj, laptop, tablet) što je izvrsna opcija za sva kućanstva unutar kojih se članovi obitelji ne mogu dogovoriti oko toga što gledati.

Osim toga, proces aktivacije i deaktivacije raznih uređaja koje spajate izuzetno je jednostavan i uvijek možete isključiti onaj uređaj koji ne koristite te aktivirati drugi, a budući da se radi o servisu koji možete gledati bilo gdje na području EU, to je više nego dobrodošla opcija.

Ovdje se isplati spomenuti i samo sučelje koje je izuzetno jednostavno za korištenje, ne samo u slučaju aktivacije i deaktivacije uređaja već i generalno. Sve je vrlo pregledno i može se snaći u sekundi bez potreba za dodatnim istraživanjem, što se u pojedinim slučajevima znalo događati.

Nakon što se pretplatite, aplikacija vodi do kreiranja prvog profila. Proces uključuje biranje omiljenih kanala pa čak i promjenu redoslijeda. Vrlo je praktično jer se omiljeni kanali pojavljuju na glavnom meniju i to na svim uređajima koji koriste aplikaciju što znači da su vam na raspolaganju svaki puta, bilo gdje. Možete imati do pet profila na jednom računu, po jedan za svakog člana obitelji i svatko vidi samo onaj sadržaj koji je izabrao. 

Ponuda paketa

Bilo kako bilo, streaming na dva uređaja istovremeno dostupan je neovisno o planu koji ste izabrali, a isto vrijedi za sedmodnevni timeshift.

Postoje tri glavna paketa: BASIC, FAMILY i PREMIUM. Trenutačno, Televio ima promotivnu akciju i sljedeće cijene su zajamčene do kraja 2024. godine.

Paket BASIC (10 centi za prvi mjesec, a zatim 2,99 €, umjesto 7,99 €) nudi 85 kanala i 25 sati snimanja.

Paket FAMILY (9,99 €, umjesto 13,99 € mjesečno) nudi 127 kanala i 50 sati snimanja, a PREMIUM (19,99 €, umjesto 24,99 € mjesečno) s 169 kanala i 120 sati snimanja.

Osim toga, dostupna su i 6 dodatnih tematskih paketa (primjerice HBO, FILMBOX i SPORT), s cijenama od 2,99 € do 9,99 €, koji obuhvaćaju filmove, sportske i druge kanale. Ovi paketi su idealni za one koji žele kombinirati BASIC ili FAMILY paket s nekim PREMIUM kanalima, a da pritom nisu nužno pretplaćeni na sam PREMIUM paket.  

Što se sadržaja tiče, možete očekivati više manje sve ono što biste i očekivali u paketima ovog tipa. Naravno, PREMIUM paketi su uvijek najzanimljiviji i nude sve ono što vam je potrebno. Od HBO-a, Cinemaxa, FilmBoxa, i FightBoxa do ostalih "must have" programa, kao na primjer Eurosport 1 i 2, Disney Channel i National Geographic.

Ono što je posebno bitno istaknuti je generalni način na koji Televio funkcionira jer ne radi se o klasičnoj televiziji već o OTT (over-the-top) servisu. Drugim riječima, to je medijska usluga koja se pruža izravno gledateljima putem interneta. OTT zaobilazi kabelsku, emitiranu i satelitsku televiziju - medije putem kojih su tvrtke tradicionalno djelovale kao kontrolori ili distributeri takvog sadržaja. 

Pretraživanje je pojednostavljeno i postoji vrlo jasan način da se u svakom trenutku prebacite na pretraživanje kanala ili pretraživanje ponuđenog sadržaja na pojedinom kanalu. I koliko god se to činilo kao nešto što se podrazumijeva, nevjerojatno je koliko često servisi pate od problema sa samim aplikacijama koje su osmišljene bez razumijevanja za to da ih koriste svi, od djece do starijih korisnika kojima većina toga ne djeluje intuitivno. Osim toga, sve je vrlo pregledno već na početnom meniju, a svakako treba spomenuti i da je aplikacija podržana na većini pametnih televizora.

U slučaju Televija, sve funkcionira besprijekorno. 

Napredne funkcije

Tu dolazimo i do naprednih funkcija od kojih ćete zapravo većinu koristiti po inerciji jer ništa od toga nije nepotrebno zakomplicirano neintuitivnim kontrolama i menijima. Snimanje sadržaja također je korisna opcija koja će se uz timeshift pobrinuti da vam ne promakne ni sekunda sadržaja. Prijedlozi sadržaja i elektronički TV vodič pasivne su, ali više nego korisne opcije koje uvelike olakšavaju pronalazak onoga što bi vam moglo biti interesantno, a zahvaljujući najavama znate i što možete očekivati.

Ono što se posebno ističe su korisnički profili jer jednostavno stvarate različite profile, primjerice, profil za djecu kojima ćete jednostavno onemogućiti gledanje neprimjerenog sadržaja. Osim toga, možete personalizirati redoslijed kanala što je izvanredna opcija da ne prolazite nepotrebno kroz kanale koje rijetko ili nikada ne gledate.

Kad sve ovo zbrojimo i oduzmemo, Televio je više nego dobrodošla opcija za one u potrazi za kvalitetnim internetskim TV servisom jer djeluje gotovo kao "švicarski nožić" među servisima ovog tipa. Pokriveni su svi tereni neovisno o tome što tražite, a jedino je pitanje koji od paketa pokriva vaše interese. 

Stoga, osvrnimo se za kraj na sve razloge zbog kojih bi Televio mogao biti opcija za vas:

- cijena

- odlična ponuda programa

- streaming na dva uređaja istovremeno

- timeshft (mogućnost gledanja sadržaja čak sedam dana nakon emitiranja)

- podrška na velikom broju uređaja

- vrlo pregledna aplikacija jednostavna za korištenje

- niz naprednih opcija

- full HD u svim planovima pretplate

 Sadržaj donosi Index u suradnji s Televiom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.