Još samo nekoliko dana velike nagradne igre “Izaberi Zabu i osvoji putovanje života!“

Foto: Press

Meksiko i turska Kapadokija dvije su destinacije koje bez ikakve zadrške možemo nazvati nezaboravnima. U meksičkom gradu Playa del Carmen možete, primjerice, otkriti tajne Rio Secreta, očaravajuće podvodne rijeke koja je otkrivena tek 2006. godine, dok je prva asocijacija na poznatu tursku regiju nebo ispunjeno stotinama šarenih balona na vrući zrak. 

Posjet objema destinacijama lako možemo nazvati putovanjem života, pogotovo ako vam je vodič strastveni putoholičar Kristijan Iličić, svjetski putnik koji iza sebe ima više od sto posjećenih država, i njegov Nomadik travel.

Upravo takvo iskustvo nudi Zagrebačka banka koja je pokrenula nagradnu igru „Izaberi Zabu i osvoji putovanje života!“ u sklopu koje dijeli 30 putovanja u Meksiko i 40 putovanja u Kapadokiju.

Svi detalji dostupni su na web-stranici Zabe, a pravo na sudjelovanje imaju osobe mlađe od 30 godina koje u razdoblju trajanja nagradne igre prvi put otvore račun u Zabi i ugovore neki od ponuđenih paketa: START paket, SMART paket, SUPERIOR paket, Paket za mlade. Nakon toga trebaju još samo obaviti jednu transakciju i prijaviti se u nagradnu igru. I to je to, ulaze u bubanj i imaju šansu osvojiti nezaboravno putovanje u spomenute egzotične destinacije.

Iskustvo života pritom znači i da su sretnim dobitnicima podmireni svi troškovi koji su potrebni za putovanje, uključujući zrakoplovni prijevoz, smještaj i putno osiguranje. Bit će izvučeno ukupno 35 dobitnika (15 za Meksiko i 20 za Kapadokiju), a svatko od njih osvaja jedno nagradno putovanje za sebe na koje može povesti koga god želi.

U Meksiko se putuje u razdoblju od 21. studenoga do 1. prosinca 2024., a paket uključuje zrakoplovni prijevoz, noćenje s doručkom u hotelu s četiri zvjezdice u Playa del Carmen, fakultativne izlete i usluge svjetski poznatog turističkog vodiča Kristijana Iličića.

Put u Kapadokiju organiziran je u razdoblju od 21. listopada do 25. listopada 2024., a paket uključuje zrakoplovni prijevoz, noćenje s doručkom u hotelu s četiri zvjezdice u Kapadokiji, nezaboravan let balonom te stručno vodstvo svjetskog nomada Iličića.

U nastavku donosimo nekoliko fantastičnih atrakcija iz Playe del Carmen i Kapadokije.

Rio Secreto

Rio Secreto nedavno je proglašen jednim od najistaknutijih i najprivlačnijih prirodnih rezervata Meksika. Posjetitelji imaju priliku u sklopu vođene ture istražiti tajne podzemne rijeke, hodati i plivati ​​kroz spektakularne špilje ispunjene stalaktitima i stalagmitima dok im jedinu svjetlost pruža svjetiljka na kacigi.

Peta avenija (Quinta Avenida)

Užurbana pješačka ulica srce je Playe del Carmen. Šetnica je puna ljudi, trgovina, prodavača, restorana, glasne glazbe, performera, luksuznih barova i street food hrane. U njoj možete pronaći sve, od lokalnih rukotvorina do vrhunske mode, što je čini izvrsnim mjestom za šetnju, kupnju i istraživanje gastronomskih specijaliteta.

Istraživanje podmorja Playe del Carmen

Playa del Carmen nudi pristup nekim od najboljih mjesta za ronjenje na zapadnoj hemisferi, posebno u blizini Cozumela. Putnici kažu da ne možete doći u Playa del Carmen a da ne zaronite u more i istražite šaroliko bogatstvo podmorja, mnoštvo riba, koralja i drugih podvodnih ljepota.

Vožnja balonom u Kapadokiji

Vožnja balonom iznad Kapadokije iskustvo je koje se doživi jednom u životu. Ranojutarnji letovi nude prekrasan pogled na vilinske dimnjake, formacije stijena i doline, stvarajući nezaboravnu panoramu dok uživate u izlasku sunca.

Göreme Open Air Museum

Göreme Open Air Museum, koji je dio UNESCO-ove svjetske baštine, golemi je samostanski kompleks s crkvama uklesanim u stijene te kapelama i samostanima koji datiraju iz 10. i 12. stoljeća. U njemu se mogu pronaći i zapanjujuće dobro očuvane freske koje prikazuju prizore iz Biblije.

Podzemni grad Derinkuyu

Jedan od najvećih i najdubljih podzemnih gradova Kapadokije, Derinkuyu je čudo drevnog inženjerstva. Taj grad na više razina isklesan u mekoj vulkanskoj stijeni mogao je primiti tisuće ljudi, a obuhvaća tunele, stambene prostorije, staje, vinarije, pa čak i crkvu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.