Matija Vuica objavila posljednju pjesmu svog pokojnog Jurice na njegov rođendan

Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

Dizajnerica Matija Vuica predstavila je posljednju pjesmu preminulog glazbenika Jurice Popovića, svog dugogodišnjeg životnog partnera. Objavila ju je na njegov rođendan.

"Sve je noćas tako nepredvidivo i konfuzno. Slavim u sebi, u svojoj tišini, u mislima, današnji datum, 24. 09. – rođendan moga Jure. Kopam po kompjuteru ne bih li pronašla neku crticu, tekst vezan za pjesmu Cijeli život u jednu suzu stane… Tražim poruku, jer uvijek je pospremao svoje misli vezane uz pjesmu kako bi je približio slušatelju. Već sam i odustala, počela slati medijske objave, a onda moja Dijana (koja mi pomaže u ove kasne sate) odjednom, sasvim slučajno, otkrije ovaj skriveni biser misli...", započela je Matija pa objavila Juričin natpis uz pjesmu.

Sve je nocas tako nepredvidivo i konfuzno, slavim u sebi, u svojoj tisini, u mislima, danasnji datum 24.09....rodendan...

Objavljuje Matija VuicaPonedjeljak, 23. rujna 2024.

"Znam da me čuješ"

"Suza je voda, a voda predstavlja svijest, a svijest nam daje spoznaje i znanje. Ipak, ja i dalje znam da ništa ne znam. I dalje se mučim s mnogim pitanjima na koje ne znam odgovore kao što se, pretpostavljam i svi drugi s time muče. U tom kontekstu je ova pjesma obavijena s prikladnom lirikom i zvukovljem. Ne znam od kuda dolazim ni kamo idem, ali znam da će putovanje biti i dalje jako zanimljivo", napisao je glazbenik.

"Napisao je ovo uz pjesmu koja je trebala biti prvi singl i pospremio, a ja... Ja sam lutala i tražila i pitala se, ali sada znam, tu je, vodi me i dalje i uvijek će me voditi jer zna da mi je potreban, moj oslonac, moja ljubav, moj Jure. Sretan ti rođendan, znam da me čuješ svojom dušom i hvala ti na ovoj pjesmi, na svim pjesmama i stihovima, mili moj", poručila je.

Preminuo sa 65

Jurica Popović preminuo je u prosincu 2023., u dobi od 65 godina.

Glazbom se profesionalno bavio od 1981. godine. Osnivač je grupa Trotakt projekt (1981.) i Gracia (1989.). Autor je, odnosno skladatelj, tekstopisac, aranžer i producent nekoliko stotina pjesama koje su izvodile ove dvije grupe, a pojavljivao se i kao kantautor pod imenom DJ Pop, piše na stranicama Hrvatskog društva skladatelja o bogatoj karijeri Jurice Popovića.

Tvorac je i lika za djecu Simpatico, koji kroz pjesmu educira ljude o potrebi razvoja socijalne svijesti i pomaganja drugima. Stilski raspon njegovih djela seže od alter rocka (Trotakt projekt u osamdesetima), etno popa (Gracia u devedesetima), elektro popa (DJ Pop u 2000–ima) do instrumentalne glazbe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.