Na Komedija festu u Bjelovaru nastupaju amaterska kazališta iz Hrvatske, BiH i Srbije

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Na programu ovogodišnjeg Komedija festa, koji će se održavati od 19. do 29. rujna, sudjelovat će deset amaterskih skupina iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. 

Festival se održava 13. put zaredom u organizaciji Bjelovarskog kazališta, a pokrovitelji su Grad Bjelovar, Bjelovarsko-bilogorska županija te Ministarstvo kulture i medija. Voditeljica Bjelovarskog kazališta i selektorica festivala Margareta Maja Fabičević istaknula je na konferenciji za novinare da je program iznimno zanimljiv i bogat.

 

Voditeljica kazališta poručuje: Najavljujemo zabavu i smijeh

"Repertoar je fantastičan. Pogledala sam sve predstave i sve su jednako kvalitetne. Tome u prilog idu i brojne nagrade koje su predstave osvojile na raznim festivalima i natjecanjima. Glumci nam dolaze s područja cijele Hrvatske te BiH i Srbije. Najavljujemo jako dobru zabavu, prštavi smijeh i zajedničko druženje", poručila je Fabičević.

Dodala je da je festival natjecateljskog karaktera, pa će stručni žiri odabrati najbolje izvedbe, a predstave će ocjenjivati i publika. Cijena ulaznice iznosi pet eura po predstavi, odnosno četiri eura za djecu i umirovljenike.

Gradonačelnik Dario Hrebak istaknuo je da se završni dio festivala poklapa s proslavom Dana grada Bjelovara i bjelovarskih branitelja, što će sasvim sigurno zainteresirati još veći broj ljudi, smatra.

Gradonačelnik Bjelovara: Program je odličan

"Kazališta su tijekom festivala uvijek popunjena i to nas iznimno veseli. Dodao bih kako ćemo uskoro predstaviti i novu jesensku shemu programa Kazalište u gostima. Program ovogodišnjeg Komedija festa je odličan, donosi velik broj predstava i naravno, uvijek odličnu organizaciju", poručio je Dario Hrebak.

Evo u kojim predstavama ćete moći uživati

Komedija fest otvorit će predstava Željezne hortenzije kazališta Komedijaši iz Stažnjevca, a nastupit će i Pučka scena Hercegovac s predstavom Boing, boing, KUU Mosor s predstavom U sudnici, a Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda izvest će predstavu Šuma Striborova.

Dramska udruga KAJ iz Zaboka pripremila je predstavu Šnajderica Mica, a Slavonski putujući teatar i kazalište Mika Živković Retkovci nastupit će s predstavom Vila Lila.

Gradsko kazalište mladih iz Viteza (BiH) izvest će predstavu Stani inspektore, a festival zatvara Bjelovarsko kazalište s predstavom Zato što sam žena.

Predstave za djecu izvest će Dječje kazalište Čakovec, Gradsko kazalište mladih Vitez i Amatersko pozorište Branislav Nušić iz Šida (Srbija).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.