Oscar: U utrci za zlatne kipiće vode "Avatar" i "The Hurt Locker" s devet nominacija

OBJAVLJENE su nominacije za prestižnu filmsku nagradu Oscar u kojima, sa devet nominacija,  uvjerljivo vode SF film Jamesa Camerona "Avatar" i triler "The Hurt Locker".

Prvi put u povijesti čak 10 filmova nominirano za najbolji

Prvi put u povijesti dodjele nominirano je deset, a ne pet filmova u kategoriji najboljeg. Osim filmova "Avatar"  i "The Hurt Locker", tu su i "District 9", "Inglorious Bastards", "The Blind Side", “Up-the World War II saga",  “Up in The Air", “A Serious Man" te tinejdžerski filmovi “An Education” i “Precious".

Bivši se supružnici bore za titulu najboljeg redatelja

Jedna od devet nominacija "Avatara" je i ona za najboljeg redatelja. Osim Jamesa Camerona, u utrci za zlatni kipić naći će se i bivša redateljeva supruga i kolegica Kathryn Bigelow za "The Hurt Locker" te Quentin Tarantino za "Inglorious Bastards", Lee Daniels za "Precious" i Jason Reitman za "Up in The Air".

Nakon Globusa, Sandra Bullock se nada i Oscaru

Dame nominirane u kategoriji najbolje glavne glumice su redom Sandra Bullock za "The Blind Side", Helen Mirren za "The Last Station", Carey Mulligan za "An Education", Gabourey Sidibe za "Precious' i Meryl Streep za "Julie & Julia".

Teška je konkurencija i u utrci za kipiće među šarmantnom gospodom. Tako su se prsa o prsa u kategoriji za najboljeg glumca našli Jeff Bridges za film "Crazy Heart", George Clooney za "Up in the Air", Colin Firth za "A Single Man", Morgan Freeman za "Invictus" te Jeremy Renner za "The Hurt Locker".

Za najbolje sporedne glumce u muškoj i ženskoj kategoriji nominirani su Matt Damon, Woody Harrelson, Christopher Plummer, Stanley Tucci i Christoph Waltz te Penélope Cruz, Vera Farmiga, Maggie Gyllenhaal, Anna Kendrick i Mo'Nique.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.