Veliki interes za "muškarca bez brkova"

KOMEDIJU "Što je muškaraca bez brkova" redatelja Hrvoja Hribara u prvom vikendu prikazivanja pogledalo je 10.337 gledatelja, što je najbolje kino otvaranje nekog hrvatskog filma u posljednjih nekoliko godina.

U distribuciji tvrtke Blitz film od 5. siječnja film se prikazuje samo u kinima u Zagrebu, Samoboru i Dubrovniku, a u ostalim kinima kreće od 12. siječnja, pa je samim tim uspjeh veći.

Radnja filma stvorena  je prema istoimenom hit-romanu Ante Tomića, prati Tatjanu (Zrinka Cvitešić), mladu i bogatu udovicu u malom mjestu Dalmatinskog zaleđa, koja pohara šarmantnog, poslovno nesposobnog župnika don Stipana (Leon Lučev) koji se netom izliječio od alkoholizma. U isto vrijeme, seoski moćnik Marinko (Ivo Gregurević), bivši vlasnik autopraonice Kroatien u Berlinu, uzaludno se pokušava oženiti Tatjanom, dok se njegova kći Njemica zaljubljuje u lokalnu protuhu (k tome haiku pjesnika), rušeći njegov ugled...

"Što je muškarac bez brkova" osvojio je 2005. na 11. sarajevskom filmskom festivalu (SFF) Srce Sarajeva za najbolju glumicu (Zrinka Cvitešić) i nagradu publike na Zagreb Film Festivalu (ZFF), dok je na filmskim festivalima u Pusanu (Koreja) i Thessaloniki (Grčka) doživio odličan prijem kod publike.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.