Za ovaj proizvod za sunčanje kupci pišu: Jedina stvar od koje zapravo dobijem boju

Foto: Shutterstock/dm.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

Sadržaj nastao u suradnji s: dm-om

LJETO je stiglo, a s njim i želja za savršenim preplanulim tenom. Važno je ne zaboraviti na zaštitu kože kako biste izbjegli crvenilo i opekline te uživali u sunčanim danima bez brige. Za postizanje tena koji će privlačiti poglede, ključno je opremiti se kvalitetnim proizvodima za zaštitu od sunca i pristupiti sunčanju s oprezom.

Za početak, najbolje je izbjegavati sunčanje u najtoplijem dijelu dana, između 10 ujutro i 16 sati poslijepodne, kad je sunce najjače. Ako ipak planirate biti vani u to vrijeme, ne zaboravite na šešir, laganu odjeću i proizvode s visokim SPF faktorom.

Foto: Shutterstock

Postepeno pristupite sunčanju za postizanje zavodljivog tena. Izlaganje suncu u kraćim periodima, od 15 do 20 minuta, i postepeno produljivanje vremena pomoći će koži razviti prirodni zaštitni melanin, čime se minimizira rizik od opekotina.

Također je važno pravilno koristiti kremu za sunčanje: nanesite je pola sata prije izlaska na sunce i obnavljajte svaka dva sata te nakon kupanja ili znojenja, uz odabir proizvoda koji štite od UVA i UVB zraka s SPF faktorom od najmanje 30.

Ovi Sundance proizvodi se ističu među kupcima

dm ima vlastitu marku proizvoda za sunčanje Sundance, koju kupci hvale zbog pristupačne cijene i kvalitete. Linija uključuje proizvode iz serija Sundance MED, Sundance Sensitive, Sundance Sport i Sundance Kids. U nastavku smo izdvojili nekoliko proizvoda koji će ovog ljeta zaštititi vašu kožu od sunca. 

Sundance fluid za sunčanje Sensitive SPF 30 se izdvaja među kupcima zbog svog učinka i pristupačne cijene. "Za tu cijenu top", "Proizvod sam kupila usput, trebao mi je proizvod sa zaštitnim faktorom za lice pa sam odlučila isprobati ovaj fluid i pokazao se izvrsnim - lagan, lijepo se razmazuje i ne ostavlja masni trag na koži, oduševljena sam i svakako ga preporučujem!"

Sundance krema za sunčanje SPF 50 također je omiljena mnogima. "Lako se nanosi, dobro se upija i nije masna. S obzirom na to da sam isprobala mnogo krema za sunčanje, mogu reći da ova može bez problema konkurirati skupim kremama poznatih brendova", "Oduševljena sam. Odlična krema za sunčanje za tu cijenu", neke su od recenzija. 

Sundance transparentni sprej za sunčanje SPF 50+ ističe se transparentnom formulom koja se brzo upija, hidratizira i štiti od UVA i UVB zraka. "Savršen, dobro radi svoj posao. Preporučujem", "Ove i druge kreme za sunčanje izvrsne su od Sundancea", neki su od osvrta kupaca. 

*Klikom na proizvod bit ćete preusmjereni u trgovinu

Želite ubrzati postizanje preplanulog tena?

Ako želite ubrzati proces tamnjenja, proizvodi poput marmelada za sunčanje, tinktura s mrkvom i maglica za samotamnjenje mogu biti odličan izbor. Samo imajte na umu da ti proizvodi obično ne sadrže SPF, pa je važno kombinirati ih s kremom za sunčanje.

Jedne od popularnijih marmelada su one od Afrodite. Pojedini kupci ističu da uz njih brzo postižu preplanulu put te da se lako razmazuju i da je koža nakon primjene glatka. "Odlične", "Top su", "Uzela sam Sun Care Tropical i prezadovoljna sam. Jako mi se sviđa što nakon tuširanja koža bude mekana i nemam potrebu da mažem mlijeko za tijelo", "Brzo se postiže preplanula put, koža je nakon primjene glatka, lako se razmazuje".

Suho ulje za sunčanje Mrkva od Tinkture također je mnogima nezaobilazno kada se pakiraju za more. "Boja koju želimo! Zdrava, hidratizirana, elastična koža s nikad boljom nijansom ljeta!", "Savršeno suho ulje za sunčanje", "Jedina stvar od koje zapravo dobijem boju. Sve preporuke!", "Odličan proizvod za brzo tamnjenje, eto boje u 3-4 dana. Nije masno", neke su od recenzija.

*Klikom na proizvod bit ćete preusmjereni u trgovinu

Treba li tamnija koža zaštitu od sunca?

Postoji mit da tamnija koža ne treba zaštitu od sunca. Iako tamnija koža ima više melanina, koji pruža određenu zaštitu, ona nije potpuno otporna na UV zrake. UV zrake mogu oštetiti sve tipove kože, uzrokujući prerano starenje i povećavajući rizik od kožnih bolesti. Zato je važno koristiti proizvode s SPF zaštitom za očuvanje zdrave kože.

Nakon izlaganja suncu proizvodi za njegu kože mogu pomoći u njenoj obnovi i hidrataciji. Ne dopustite da vas zavara tamniji ten - zaštita od sunca je ključna za sve. Ako tražite proizvod koji će obnoviti kožu, Biobazin Sun body jogurt zaslužuje pažnju zbog svoje teksture, mirisa i učinka te je dobio brojne pohvale od kupaca.

"Vau, jedini proizvod koji zaista pomaže kad malo pretjerate u izlaganju na suncu. Pomaže kod opekotina i crvenila od sunca. Miris ugodan, blago po jogurtu. Tko god ga je probao ima isto mišljenje kao ja. Top proizvod. Ne mijenjajte ga", "Predivan slatki miris, vrlo lagana tekstura, ne ostavlja masan trag, brzo se upija. Oduševljena sam i nastavit ću ga kupovati!"

*Klikom na proizvod bit ćete preusmjereni u trgovinu

A što je s usnama?

Zaštita usana od sunca je važna kao i zaštita kože. Koža usana je tanja i osjetljivija, stoga je posebno podložna UV zračenju koje može uzrokovati suhoću, pucanje i opekotine. Osim toga, usne su područje gdje može nastati rak kože, posebice na donjoj usni.

Upotreba balzama za usne s SPF faktorom od najmanje 15, idealno višim, ključna je za prevenciju ovih problema i održavanje mekog i zdravog izgleda usana. Redovito nanošenje balzama, osobito nakon jela, pića ili plivanja, osigurava stalnu zaštitu i omogućuje bezbrižno uživanje na suncu.

Neki tvrde da je Sundance balzam za usne s okusom kokosa najbolji koji su probali, a pritom nije skup. "Najbolji balzam za usne sa SPF-om koji sam probala do sada", "Top je", "Trenutno koristim već peti po redu, savršenstvo", "Super je, baš dosta hidrira", "Sve preporuke. Divno miriši, ugodan je na usnama, a cijena je odlična", neke su od recenzija. 

*Klikom na proizvod bit ćete preusmjereni u trgovinu

Posebnu pozornost pridajte zaštiti dječje kože od sunca

Dječja koža je posebno osjetljiva i još razvija svoj prirodni zaštitni mehanizam protiv UV zraka, čineći djecu ranjivijom na sunčeve zrake. Budući da je dječja koža tanja, izlaganje suncu bez adekvatne zaštite može dovesti do trenutačnih opekotina i dugoročnih kožnih problema.

Važno je koristiti proizvode s visokim SPF-om, specijalno formulirane za osjetljivu dječju kožu, koji štite od UVA i UVB zraka. Dodatno, nošenje zaštitne odjeće poput šešira širokih oboda i lagane odjeće dugih rukava te ograničavanje vremena provedenog na direktnom suncu, posebno u najtoplijem dijelu dana, ključni su za zaštitu.

Za najmlađe izdvajamo Sundance MED Ultra Sensitive Kids sprej za sunčanje SPF 30, babylove sprej za sunčanje za bebe SPF 50+ i babylove Sensitive kremu za sunčanje SPF 50+. Svi mahom imaju visoke ocjene kupaca. 

*Klikom na proizvod bit ćete preusmjereni u trgovinu

Dar uz kupnju

Tijekom srpnja dm je pripremio pogodnost za kupce prilikom kupnje proizvoda za sunčanje. Naime, od 1.7. do 31.7.2024., pri kupnji dva ili više proizvoda za njegu i zaštitu od sunca u dm-u, kupci dobivaju na poklon torbu za plažu. Praktičan i zgodan poklon koji će vam zasigurno poslužiti prilikom odlaska na plažu. 

Inicijativa dm-a "Zaštiti se... i uživaj na suncu" 2024.

Početkom lipnja dm je predstavio ovogodišnje izdanje inicijative "Zaštiti se... i uživaj na suncu", u sklopu koje se održavaju besplatni dermatološki pregledi u 14 hrvatskih gradova. dm poziva sve građane da, bez prethodne prijave, obave besplatan dermatološki pregled, a detaljan raspored dostupan je na internetskoj stranici dm-a.

Svim posjetiteljima na raspolaganju će biti tim dermatologa Hrvatskog dermatovenerološkog društva, koji će obavljati preglede metodom dermoskopije, koja omogućava precizniju dijagnozu promjena na koži.

Uz pregled, svi zainteresirani građani moći će saznati više o rizicima izlaganja UV zračenju, ali i dobiti stručne savjete o prikladnoj zaštiti od negativnih posljedica sunca. Roditelji će moći saznati i na koji način djecu štititi od sunca, a mališani zaigrati zabavne društvene igre dok čekaju preglede svojih roditelja.

Prolistajte novi dm-ov katalog

dm katalog izlazi dva puta mjesečno - prvi vrijedi od prvog do petnaestog u mjesecu, a drugi od šesnaestog do kraja mjeseca. U njima možete pronaći nove proizvode i posebne pogodnosti koje su aktualne u tom mjesecu. Prelistajte novi dm-ov katalog koji je upravo izašao.

Sadržaj donose Index i dm u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.