Imate li ga? Ovaj iPhone je upravo službeno postao vintage

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

APPLE je dodao nekoliko svojih uređaja na svoj popis "vintage" proizvoda. To uključuje iPhone X, prvu generaciju HomePod pametnog zvučnika i prvu generaciju AirPods slušalica.

Popis vintage i zastarjelih proizvoda je dokument koji Apple redovito ažurira za proizvode koje više ne podržava. Proizvodi se smatraju vintage kada od Appleove distribucije za prodaju prođe više od pet i manje od sedam godina.

iPhone X je predstavljen i pušten u prodaju 2017. godine

Iako se svi ovi uređaji mogu još uvijek popravljati u Appleovim trgovinama i kod ovlaštenih servisera (pod uvjetom da su dijelovi još uvijek dostupni), korisnici imaju još samo dvije godine podrške prije nego što ju Apple prekine. Nakon sedam godina proizvodi se klasificiraju kao zastarjeli, što znači da Apple više ne nudi popravke ili druge usluge za te uređaje.

iPhone X je predstavljen i pušten u prodaju u studenom 2017. godine kao značajan redizajn, koji je uključivao prvi iPhone s FaceID tehnologijom umjesto Touch ID-a, kao i bez tipke Home.

HomePod, prvi pametni zvučnik Applea, najavljen je iste godine, ali je kasnije pušten u prodaju.

Originalni AirPods su izašli u prosincu 2016. godine kao prve bežične slušalice koje je Apple ponudio. U isto vrijeme, iPhone 7 je predstavljen bez tradicionalnog 3.5 mm audiopriključka za slušalice, što je potaknulo korištenje bežičnih opcija poput AirPods slušalica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.