"Život u mojoj koži": Tony Cetinski, Tereza Kesovija i brojni poznati pomažu oboljelima



TONY CETINSKI, Leona Paraminski, Tereza Kesovija, Ivana Rošćić, Gordan Kožulj i Nera Stipičević samo su neke od poznatih osoba koje svojim sudjelovanjem u akciji "Život u mojoj koži" žele pomoći oboljelima da se lakše nose s psorijazom te da potaknu javnost na razumijevanje i prihvaćenost. Stoga su stali pred objektiv poznatog fotografa Saše Šekoranje i slikali se s oboljelima.

"Bilo je teško, jer htio sam uhvatiti trenutak emocije i energije, a to se ne može po narudžbi, dogodi se ili ne. Izazov je bio dočarati tu snagu podrške i emociju oboljelih, ali mislim da smo uspjeli“, izjavio je Šekoranja.

Neki od njih susreli su se sa svojim idolima pa na snimanju nije nedostajalo ni emocija. Fotografirali su se na poznatim zagrebačkim lokacijama u nekim svakodnevnim ritualima poput ispijanja kave ili šetnje gradom. "Oboljelima treba pomoći da se nose sa svojom često stigmatizirajućom bolešću te im dati podršku i time ukazati javnosti da psorijaza nije prenosiva bolest. Zbog neinformiranosti o psorijazi mnogi oboljele izbjegavaju. To želimo i moramo promijeniti”, rekao je Tony.

Jedna od oboljelih koja je bila hrabra stati pred objektiv je i Slađana Valčević koja nikada zbog izgleda svoje kože nije bila s djecom na moru. "Odgovorne  pozivam da donesu prave odluke za oboljele od psorijaze, a javnost na razumijevanje i podršku oboljelima“, pozvala je Tereza Kesovija. Fotografije će biti izložene u zagrebačkoj galeriji Karas od 31. ožujka, a nakon toga će se naći i u drugim hrvatskim gradovima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.