Znate li s kim se Taylor Swift obračunava u pjesmi Bad Blood? (Nisu Kim i Kanye)

Foto: Press

JESTE li spremni za još malo priča iza poznatih pjesama i bendova?

The Temptations - I Wish It Would Rain

Autor pjesme grupe The Temptations I Wish It Would Rain je Rodger Penzabene, 22-godišnji tekstopisac koji je inspiriran na najgori mogući način. 

Naime, Penzabene je netom prije uhvatio svoju suprugu u prevari i to ga je toliko uznemirilo da je o tome napisao pjesmu.

Pjesma je snimljena i objavljena 1967., ali Penzabene nije to doživio. Samo dva tjedna prije objave, Penzabene je bio u toliko lošem psihičkom stanju zbog prevare da si je oduzeo život. 

The Fray - How To Save A Life

Pjevač i tekstopisac Isaac Slade radio je u kampu za problematičnu djecu i tamo je susreo 17-godišnjaka koji je imao uistinu težak život i gomilu problema, a kao što je Slade rekao, "nitko nije znao napisati priručnik kako mu pomoći".  

Nakon što je pjesma postala hit mnogi su mu se fanovi počeli javljati sa svojim pričama i pričati mu na koje im je sve načine pjesma pomogla. 

Steely Dan

Vrlo kratko, grupa Steely Dan ime je dobila po gigantskom parnom dildu iz knjige Goli ručak Williama S. Burroughsa. 

Pink Floyd - Shine on You Crazy Diamond

Syd Barrett bio je član izvorne postave Pink Floyda, ali je 1968. izbačen zbog sve problematičnijeg ponašanja. 

Premda je bio kreativna energija benda, prekomjerno korištenje LSD-a utjecalo mu je na psihu i imao je gomilu psihičkih slomova koji su na kraju doveli do izlaska iz benda. 

Roger Waters odlučio mu je posvetiti pjesmu, a Barrett je nenajavljeno upao u studio baš u trenutku snimanja. Bio je neprepoznatljiv. Ćelav, debeo i kompletno lud. Waters tvrdi da ga isprva nije prepoznao.   

Red Hot Chili Peppers - Under the Bridge

Anthony Kiedis isprva nije želio snimiti jednu od njihovih najboljih pjesama, ali producent Rick Rubin nagovorio ga je da ipak snimi pjesmu koju je sramežljivo čuvao u svojoj bilježnici. 

Iako su pjesme o drogama klišej, ova je jedna od rijetkih balada koje su nadrasle predrasude i postale kultne. 

Kiedis je objasnio da je most iz pjesme stvaran i da se radi o mostu u Los Angelesu kamo se odlazio drogirati s članovima meksičkih bandi u najgoroj fazi svog života. 

Taylor Swift - Bad Blood

Taylor se uvijek s nekim obračunava, a ovog puta radilo se o pjesmi posvećenoj svađi s pop zvijezdom Katy Perry. 

Doduše, Swift tu činjenicu nije posebno skrivala. 

Snoop Doggy Dogg - Murder Was the Case

Snoopov debi album Doggystyle je klasik prepun kvartovskih priča, ali jedna se uvijek izdvajala. 

Iako je Murder Was the Case uglavnom fikcija, inspirirana je pravom optužbom za ubojstvo s kojom se reper susreo odmah na početku karijere i koja mu je vrlo lako mogla okončati put prema uspjehu i prije nego što je počeo. 

Nedugo nakon što je pjesmu izveo na dodjeli MTV-jevih nagrada, Snoop se predao vlastima, ali uspio se izvući zahvaljujući poznatom branitelju koji je izvukao i OJ Simpsona, Johnnieju Cochranu. 

U2 - Sunday Bloody Sunday

Iako većina vjerojatno zna za priču iza pjesme, dobro ju je ponoviti jer Bono i Edge pjesmu su posvetili masakru u Derryju u Sjevernoj Irskoj, kada su britanski vojnici otvorili vatru na skupinu prosvjednika i usmrtili čak 14 osoba. 

The Doors - Five to One

Postoje dvije teorije oko toga o čemu govori ova pjesma. Jedni tvrde da se radi o odnosu vojnika Vijetkonga i SAD-a. 

Drugi pak vjeruju kako se radi o broju mladih pripadnika kontrakulture u odnosu na konzervativce. 

John Densmore jednom je pitao Morrisona što riječi znače, a pjevač mu je odgovorio: "Na meni je da znam, a na tebi da otkriješ."

Guns N' Roses - Rocket Queen 

Da su se svi članovi Gunsa u danima najveće slave potpuno oteli kontroli, dobro je poznato svima. No, ponekad su stvarno pretjerivali. 

Nakon što je djevojka bubnjara Stevena Adlera Adriana Smith otkrila da je nevjeran, odlučila mu se osvetiti tako da spava s članom njegova benda. Odluka je pala na Axla koji je to podigao na višu razinu. 

Nagovorio ju je da se poseksaju u kabini za snimanje, a sve je to snimio dežurni tonac. 

U knjizi Watch You Bleed: The Saga of Guns N' Roses otkrili su da je snimka njezinih uzdaha završila na pjesmi Rocket Queen. Adrianinu "izvedbu" možete čuti na 2:35. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.