Foto:Weheartit
AKO STE obožavatelj tiramisua, sigurno ćete se zaljubiti i u ovu prilagođenu inačicu slavnog deserta. Ne sadrži kavu i ukusan i zdrav je, pa je idealan deset za male i velike ukućane.
Sastojci:
1 šalica brašna
5 žlica javorovog sirupa ili meda
prstohvat soli
3 jaja
2 šalice mlijeka
1/2 čajne žličice arome vanilije
vafli
5 banana
3 žlice šećera
Priprema:
Miksajte žutanjak uz dodavanje meda ili javorovog sirupa.
Postepeno dodavati mlijeko i brašno neprestano miješajući.
Na kraju dodajte prstohvat soli.
Kuhajte desetak minuta dok se puding ne skuha i ne zgusne.
Kada je puding kuhat maknite ga s vatre i dodajte aromu vanilije.
U posudu za pečenje slažite slojeve. Započnite s tankim slojem kreme, preko posložite vafle, potom izrezane banane i ponovno kremu.
Slažite slojeve dok je potrošite smjesu.
Bjelanjak izmiksajte sa šećerom sve dok se on u potpunosti ne otopi i ne dobijete sjajni gusti šaum.
Premažite preko kolača i stavite u pećnicu na 200°C dok vrhovi šauma ne poprime zlatnu boju.
Poslužite hladno i uživajte!