Bračna savjetnica dijeli četiri navike koje su ključne za sretnu vezu

Foto: Pexels

Većina vjeruje da se veze temelje na velikim gestama i izjavama ljubavi, no istina je da su male stvari one koje zaista čine razliku. Ponekad jednostavne navike mogu našu vezu iz prosječne pretvoriti u onu koja cvjeta, tvrdi obiteljska i bračna savjetnica, Tina Fey.

"Kao stručnjakinja za veze, iz prve ruke sam vidjela kako naizgled beznačajne geste mogu ojačati vezu i održati iskru živom. Iako te navike djeluju male, imaju moć podići vašu vezu na novu razinu", istaknula je za Hack Spirit.

Evo koje navike je izdvojila.

1. Cijenite sitnice

"Uzmite trenutak i primijetite male stvari koje vaši partneri i partnerice čine za vas. Zahvalnost za te male geste može imati ogroman utjecaj na vezu. Stručnjaci ističu da je osjećaj da ste cijenjeni ključan za održavanje snažne veze", navodi savjetnica.

2. Redovito komunicirajte

Fey otkriva: "Moja baka je govorila: 'Veza bez komunikacije je poput automobila bez goriva. Možete ostati u njemu koliko želite, ali neće se pomaknuti.' Redoviti razgovori s partnerom o svakodnevnim stvarima, osjećajima ili snovima pomažu u održavanju povezanosti i jačanju veze."

3. Održavajte iskru

"Nakon više od desetljeća braka, otkrila sam da održavanje iskre ne dolazi uvijek od velikih romantičnih gesta. Riječ je o dosljednom pokazivanju brige", kaže savjetnica. Dodaje da su to mali trenuci, poput improviziranih plesnih zabava u kuhinji ili ostavljanja slatkih poruka. "Takve geste jednako su učinkovite u očuvanju iskre kao i večere uz svijeće ili egzotična putovanja", napominje.

4. Budite tim

"Najvažnija lekcija koju sam naučila u vezi jest da smo tim. Kroz uspone i padove, zajedno prolazimo sve. Podržavamo se, dižemo jedno drugo i suočavamo se s izazovima kao partneri. Dakle, ove četiri male navike mogu značajno doprinijeti vezi", tvrdi Fey.

Iako se možda čine beznačajnima, mogu napraviti veliku razliku.

"Veza se ne temelji samo na velikim trenucima, češće je riječ o malim, svakodnevnim navikama. Važno je da budete prisutni, pokazujete brigu jedno za drugo i njegujete vezu koju dijelite", zaključuje savjetnica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.