Foto: Pinterest
Treba vam pleh za pečenje, pjena za brijanje, tekuće jestive boje, slamka i zaštitne rukavice. Ako pak nemate tekuće - imate samo one uskrsne u prahu - zamutite ih s jako malo vode i tretirajte kao tekuće.
Dakle, u pleh pustite svu pjenu za brijanje - ravnomjerno, a potom kapajte boju da šarenilom prekrijete cijelu pjenu. Potom uzmete slamku i boje malo zamuljajte (kao na slici), te potom u tu masu spustite jaja. Ostavite ih tako desetak minuta da dobro upiju boju, a ukoliko vam nije cijelo jaje tako da pjena prekrije skroz, okrenite jaja - stavite ih možda u drugu kombinaciju boja - i ostavite još desetak minuta.
I imate jaja kakva nitko nema, a da niste pritom zamuljali ništa osim eventualno prstiju, ako niste stavili rukavice.
Ako vam baš nije po volji da jedete jaja iz pjene za brijanje - napravite ovakve samo za ukras, a ostale jednostavno možete pobojati jednostavnim, prirodnim načinom.