AKO još uvijek imate viška jabuka i ne znate što biste od njih pripremili, a da nije pita, štrudla ili pekmez, odličan izbor je crumble. U pripremi ovog brzog i jednostavnog kolača mogu vam pomoći djeca, odnosno mogu ga spremiti čak i oni koji nisu vješti u spremanju deserata.
Trebat će vam tri veće jabuke, tri žlice šećera, tri žlice vode, 125 grama brašna, 75 grama maslaca, 25 grama smeđeg šećera i 50 grama zobi.
Jabuke operite, ogulite, očistite i narežite na tanke kriške te posložite na dno posude u kojoj ćete peći crumble. Pospite šećerom i polijte vodom.
Djeci dajte da pomiješaju brašno, smeđi šećer i maslac dok ne dobiju smjesu koja se mrvi ili stavite sastojke na 15 sekundi u blender. Dodajte zob i stavite preko jabuka.
Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva i pecite 40 do 45 minuta.
Servirajte nakon što se malo ohladi uz kuglicu sladoleda od vanilije.
Dobar tek!