Ne znate što biste s jabukama? Napravite ukusan crumble

Foto: 123RF

AKO još uvijek imate viška jabuka i ne znate što biste od njih pripremili, a da nije pita, štrudla ili pekmez, odličan izbor je crumble. U pripremi ovog brzog i jednostavnog kolača mogu vam pomoći djeca, odnosno mogu ga spremiti čak i oni koji nisu vješti u spremanju deserata.

Trebat će vam tri veće jabuke, tri žlice šećera, tri žlice vode, 125 grama brašna, 75 grama maslaca, 25 grama smeđeg šećera i 50 grama zobi.

Jabuke operite, ogulite, očistite i narežite na tanke kriške te posložite na dno posude u kojoj ćete peći crumble. Pospite šećerom i polijte vodom. 

Djeci dajte da pomiješaju brašno, smeđi šećer i maslac dok ne dobiju smjesu koja se mrvi ili stavite sastojke na 15 sekundi u blender. Dodajte zob i stavite preko jabuka. 

Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva i pecite 40 do 45 minuta. 

Servirajte nakon što se malo ohladi uz kuglicu sladoleda od vanilije.

Dobar tek!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.