Savjetnica: Ako vas partner doista cijeni, gotovo uvijek pokazuje ova 4 ponašanja

Foto: Pexels

Svi sanjamo o savršenim partnerima, ali istina je da nitko od nas nije savršen, a sretne i zdrave veze zahtijevaju trud. Ipak, postoji nekoliko pozitivnih karakteristika koje bismo mogli tražiti u partneru. Dakle, ako nas naš partner iskreno cijeni, to će dosljedno pokazivati svojim djelima, a ne samo praznim riječima, tvrdi obiteljska i bračna savjetnica, Tina Fey. Stoga je istaknula ključna ponašanja koja ukazuju na to da nas partner istinski cijeni.

1. Iskreno sluša.

Slušanje je vrlo važno za zdravu i sretnu vezu. "Kad vas partner istinski cijeni, ne čuje samo vaše riječi - on vas sluša. Ne radi se o kimanju dok mentalno sastavlja popis za kupovinu. Radi se o prisutnosti, aktivnom sudjelovanju u razgovoru i pokazivanju iskrenog interesa za ono što imate za reći", kaže Fey za Hack Spirit.

2. Potiče vašu neovisnost.

Kad nas partner istinski cijeni, poštuje našu individualnost, napominje savjetnica.

"On razumije da ste oboje dvije različite osobe, svaka sa svojim interesima, prijateljima i snovima. To može značiti da vas potiče da idete na tečaj slikanja o kojem ste pričali ili da vas podržava kada želite provesti večer s prijateljima. Shvaća da održavanje vaših odvojenih identiteta jača vezu, ne ugrožavajući je", pojasnila je.

3. Pamti sitnice.

Fey objašnjava: "Kad vas partner istinski cijeni, sjeća se sitnica. Pamti kako pijete kavu, omiljenu knjigu ili onu priču o ljubimcu iz djetinjstva. Ne radi se o veličanstvenim gestama ili ekstravagantnim darovima, radi se o tome da pokazuje da mu je stalo na suptilne, osobne načine."

To može značiti da nas iznenade našim omiljenim desertom kada smo imali težak dan, ili da se sjete pitati za onaj važan sastanak zbog kojeg smo bili zabrinuti.

4. Poštuje vaše granice.

Jedan od najvažnijih aspekata zdrave veze je važnost granica. Kada nas partner istinski cijeni, poštuje naše granice. Razumije da imamo svoje potrebe i ograničenja te ih poštuje. Ne tjeraju nas da činimo stvari koje nam nisu ugodne ili zanemaruju naše osjećaje.

"To može značiti da vam daju prostora kada vam je potreban ili da poštuju vašu odluku da ne razgovarate o određenim temama. Ne radi se o kontroli ili diktiranju uvjeta; radi se o razumijevanju i poštivanju vaših osobnih granica", zaključila je Fey.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.