Psihologinja je navela tri najčešća razloga za razvod

Foto: Unsplash

Privlačnost, interes i strast u vezi nestaju kada žena prestane raditi na sebi. Da bi vas partner čuo i razumio, morate promijeniti svoju poziciju u vezi, poručila je psihologinja Irina Molvinskaya. Kako kaže, najčešći razlog javljanja psihologu tijekom razmišljanja o razvodu su svakodnevni problemi.

"U pravilu to uključuje životne okolnosti koje ne dopuštaju partnerima da se osjećaju ugodno u vezi. Na primjer, nedostatak novca, zajednički život s roditeljima, prebrzo rađanje djeteta i slično. U takvim slučajevima ljudi se pretvaraju iz ljubavnih partnera u dvoje sustanara i gube toplu međusobnu vezu", objasnila je.

Drugi razlog razvoda je nedostatak komunikacije, rekla je psihologinja.

"Riječ je o slučajevima kada nema izravnog, otvorenog dijaloga. Sposobnost da zajedno razgovarate i rješavate probleme igra vitalnu ulogu u braku. O spremnosti na dijalog ovisi hoće li obitelj moći preživjeti krize", pojasnila je.

Nevjera i izdaja nalaze se tek na trećem mjestu.

"To su ekstremi, nakon kojih je vrlo rijetko moguće obnoviti obitelj. No, u pravilu, u slučaju izdaje, preduvjet za nevjeru ipak su obiteljski problemi i nedostatak dijaloga između supružnika", naglasila je Molvinskaya.

Prema riječima psihologinje, svaki se brak može spasiti, čak i ako situacija izgleda bezizlazno. Ističe da ne postoji tajni recept za sreću.

"Odnos se može spasiti ako su oba supružnika spremna analizirati svoje postupke i promijeniti se zbog zajedničke budućnosti", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.