Obnovite kuhinjske ormariće za manje od 24 sata i uz mali trošak

Foto: Shutterstock/amazon.de

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DOSADIO vam je izgled kuhinje u vašem domu, ili ste u najmu i ne sviđa vam se kako izgleda, a ne želite uložiti previše novca u njezino preuređenje? Postoji jednostavno i ne preskupo rješenje za taj problem. Radi se o samoljepljivim vinilnim folijama koje se lijepe na postojeće kuhinjske ormariće (ili i drugi namještaj).

Ovaj materijal dolazi u raznim bojama, teksturama i uzorcima, a primjena je lakša nego što izgleda. Trebat će vam odmašćivač, odvijač, alat za zaglađivanje, oštar skalpel i škare, olovka ili marker, ravna površina za rad, čista krpa od mikrofibre, vinilna folija i sušilo za kosu, piše Ideal Home.

VaryPaper samoljepljiva folija za namještaj, Amazon, 40 x 200 cm, 10.68 eura
VaryPaper samoljepljiva folija za namještaj, Amazon, 81 cm x 3 m, 29.87 eura

Prvo očistite ormariće od prljavštine i skinite ručkice

Prvo je potrebno očistiti površine ormarića, a idealno je za to koristiti odmašćivač kako bi se uklonila sva prljavština i masnoća. Nakon toga, bitno je skinuti sve ručkice i kvake koristeći odvijač.

VaryPaper samoljepljiva folija za namještaj, Amazon, 81 cm x 3 m, 29.88 eura
VaryPaper samoljepljiva folija za namještaj, Amazon, 40 x 300 cm, 11.99 eura

Najvažniji korak je mjerenje i rezanje vinilne folije

Zatim slijedi najvažniji korak, a to je mjerenje i rezanje vinila. Potrebno je izmjeriti dimenzije ormarića i izrezati foliju u skladu s tim. Zatim se vinil postavlja na ormarić, pazeći da je folija pravilno poravnata. Kada krenete uklanjati zaštitni sloj i postavljati vinil, koristite alat za zaglađivanje kako biste uklonili mjehuriće zraka.

Set za nanošenje vinilne folije, Amazon, 10.99 eura

Sušilom za kosu ugrijte foliju da bi postala fleksibilnija

Koristite sušilo za kosu da biste zagrijali vinilnu foliju. Ovaj korak će je učiniti fleksibilnijom i lakšom za oblikovanje oko rubova i kutova. Zatim upotrijebite skalpel ili škare da biste precizno odrezali dijelove oko rubova ormarića. Ponovno sve zagladite kako biste osigurali da nema mjehurića ili nepravilnosti.

VaryPaper samoljepljiva folija za namještaj, Amazon, 40 x 200 cm, 12.99 eura

Zadnji korak je vraćanje ručkica i/ili kvaka, i to je to. Vaši kuhinjski ormarići sada bi trebali izgledati potpuno novo, bez velikih troškova i napora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.