Ova luksuzna ljetna destinacija mnogima je pravo otkriće. Nije daleko

Foto: Shutterstock/Instagram/hm.com/amazon.de

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

HIT destinacija ove sezone je, čini se, Biarritz. U pitanju je popularno ljetovalište na jugozapadu Francuske, smješteno na obali Atlantskog oceana. Grad je poznat po brojnim plažama, čistom moru i odličnim uvjetima za surfanje. Basist Metallice Robert Trujillo već godinama surfa upravo tamo, a kaže i kako ga ovaj grad podsjeća na Malibu, popularno odredište za odmor brojnih Amerikanaca.

Da im je dašak luksuznog Malibua u blizini, shvatili su i brojni putoholičari koji se ove godine masovno hvale svojim odlascima u Biarritz. No, nije tek nedavno postao omiljena destinacija, to je već godinama. Donosimo stoga sve što trebate znati o ovom popularnom obalnom gradu.

Idealno mjesto za ljetne sportove

Biarritz je smješten na jugozapadu Francuske, u regiji Nouvelle-Aquitaine, nedaleko od gradova Bayonne i Angleta. Od granice sa Španjolskom udaljen je samo 35 kilometara. Ima umjerenu oceansku klimu te je jedan od najkišovitijih francuskih gradova. Ljeta znaju biti vruća, s temperaturama koje redovito prelaze 30 stupnjeva.

@julyment25 Biarritz 📍🏄🏼‍♀️🌊 #plage #biarritz #beach #safeplace #summer #sable ♬ son original - Inoxtag

Prema podacima iz 2021. ima 25.754 stanovnika. Među poznatim osobama koje tamo žive su bivši nogometaš Franck Fontan, golferica Gwladys Nocera, slikarica Wilma Johnson i bubnjar Mario Duplantier. Zahvaljujući brojnim plažama i klimi, ovaj je grad idealan za sportaše, a posebno ljubitelje surfanja.

I Severina ga je posjetila

Kod nas je Biarritz privukao veliku pozornost nakon što se Severina pohvalila odmorom na ovoj luksuznoj destinaciji. Njezine brojne fotografije na kojima prikazuje svoje modne kombinacije, ali i ljepote grada, zaintrigirale su mnoge.

Ona nije jedina koja je otkrila ljepote Biarritza. Mjesto je ovo na koje vole dolaziti glumica Penelope Cruz, manekenka Bella Hadid, glumica Tonia Sotiropoulou i brojni drugi. Ovaj grad bogate povijesti vrlo je dinamičan, stoga nije neobično što privlači umjetnike. Redovito se održavaju različite izložbe nacionalnog i međunarodnog značaja.

Ovog lipnja je u Biarritzu održan filmski festival Nouvelles Vagues, što je još jednom privuklo brojne pripadnike svjetskog jet-seta i skrenulo pozornost na ovaj grad.

Da Biarritz doživljava renesansu, pokazuju ne samo brojne objave na društvenim medijima već i komercijalizacija imena grada. Naime, u brojnim trgovinama možete pronaći majice s natpisom Biarritz, isto kao što već godinama nalazite majice s natpisima New York i London.

Majica s natpisom, H&M, cijena na sniženju je 4.99 eura
Majica s printom, Amazon, 17.99 eura

Letovi nisu jeftini, ali smještaja ima po prihvatljivim cijenama

Ako ste odlučili posjetiti Biarritz, velika je vjerojatnost da želite posjetiti plaže. La Grande Plage vjerojatno je najpopularnija u gradu, a posebno među surferima. Ako pak želite malo manje napučeno, a ipak živahno mjesto, odličan izbor je Plage du Port Vieux.

Plage du Port Vieux, Foto: Shutterstock

Putnici hvale i knjižnicu Médiathèque de Biarritz. Na TripAdvisoru navode prostranost, srdačno osoblje i poseban prostor za djecu kao najveće prednosti ove knjižnice. Médiathèque redovito organizira razna događanja, uključujući književne večeri i susrete s autorima, izložbe, radionice i različite seminare.

Aquarium de Biarritz odlično je mjesto za ljubitelje životinja koje posebno zanima morski svijet. Ovaj je akvarij prilagođen obiteljima s djecom, stoga je mjesto koje vrijedi posjetiti kako bi vaša djeca kroz zabavu naučila nešto novo, kao i vi.

Ako vas zanima šoping, Galeries Lafayette je odlična robna kuća za high-end potrebe. Ako vas zanimaju lokalne i manje trgovine, Avenue de Verdun i Rue Mazagran poznate su šoping-ulice ovog grada.

Galeries Lafayette, Foto: Shutterstock

Letovi do Biarritza nisu jeftini. Ovisno o vremenu kad idete, cijena povratne karte može biti 300 eura po osobi, a prelazi i 1000 eura ako letite luksuznijim aviokompanijama. Što se tiče smještaja, na raspolaganju su vam brojni hoteli i apartmani različitih kategorija. Cijene kreću od 150 eura naviše, a ako vam je hostel prihvatljiva opcija, možete proći i za manje od 100 eura po noćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.