Dizajnerica interijera otkriva tri vrste dekoracija koje djeluju jeftino u domu

Foto: Shutterstock/Pexels/big-win.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DIZAJNERICA interijera Hannah Prescott podijelila je svoje stručne savjete za The Sun o tome kako izbjeći neke uobičajene zamke u dekoriranju doma. Naglasila je da dizajn interijera nije jednostavan zadatak te je otkrila koje vrste dekora često ne doprinose estetici, već čine da dom izgleda jeftino.

Prve dekoracije koje je Prescott istaknula su umjetne biljke. Iako mogu izgledati kao praktično rješenje za oživljavanje prostora bez potrebe za održavanjem pravih biljaka, Prescott je istaknula da takve biljke često čine da prostor izgleda jeftino. Umjesto toga, predložila je odabir sobnih biljaka poput sanseverija ili maranta, koje mogu dodati zelenilo domu bez potrebe za puno održavanja.

Sansevierias (zmijska biljka), 13 eura

Takvi predmeti često se mogu činiti bezličnima

Druga dekoracije koju Prescott kritizira su predmeti s natpisima. Smatra da takve dekoracije često djeluju bezlično.

"Takvi predmeti često se mogu činiti bezličnima i dosadnima, djeluju više kao popuna prostora nego kao pravi izraz vaše osobnosti", rekla je.

Umjesto njih, preporučuje umjetnost koja ima sentimentalno značenje za vlasnike doma, kao što su crteži djece, obiteljske fotografije ili suveniri s putovanja. Prescott vjeruje da ovi komadi ne samo da dodaju karakter prostoru već i potiču razgovore i čine dom jedinstvenim i autentičnim.

Treći savjet koji je Prescott podijelila odnosio se na naglašene zidove. Iako mogu biti centralna točka prostora, naglašeni zidovi mogu stvoriti osjećaj neravnoteže ako nisu pažljivo izvedeni.

"Istaknuti zid trebao bi poboljšati cjelokupnu estetiku, a ne dominirati", rekla je.

Ona sugerira da se karakteristike ili dizajnerski elementi koji su naglašeni na jednom zidu mogu ponoviti na drugim površinama u prostoriji. To može uključivati boje, teksture ili druge vizualne detalje. Kroz ovu praksu postiže se kohezija u dizajnu prostorije, što znači da se različiti dijelovi prostorije doživljavaju kao skladni i uravnoteženi.

Prescott ističe da su mekani elementi namještaja poput jastuka, navlaka i zavjesa ključni za postizanje uravnoteženog dizajna sobe. Oni ne samo da dodaju teksturu i udobnost već pomažu stvoriti prostor koji je skladan i ugodan za život.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.