Ove lampe trenutno dominiraju u domovima i postaju nezaobilazni dizajnerski hit

Foto: Shutterstock/ikea.com/emmezeta.hr/zara.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U SVIJETU interijera rijetko se pojavljuju komadi koji imaju moć potpuno promijeniti izgled prostora. No, upravo takav dragulj trenutno osvaja domove diljem svijeta - kuglaste svjetiljke.

Ove minimalističke svjetiljke revolucioniraju tradicionalni koncept rasvjete odbacujući klasične abažure i stavljajući naglasak na formu i sjaj. Inspiraciju crpe iz radova renomiranog arhitekta Jamesa Turrella, spajajući suvremenu estetiku s notom retro šarma. 

Emma Breislin, urednica interijera iz časopisa Livingetc, objašnjava njihovu privlačnost: "Kuglaste svjetiljke savršeno pristaju u prostorije s jakim linijama, dodajući mekoću svojim zaobljenim oblikom i nježnim svjetlom." Ove lampe nisu samo praktične već su i prava mala umjetnička djela koja odmah privlače pažnju i postaju glavni detalj u svakoj prostoriji.

Kuglaste svjetiljke su veliki trend u uređenju interijera u 2024. godini, a njihova popularnost i dalje raste. Možete ih pronaći u vrhunskim dizajnerskim projektima, domovima dizajnera interijera, ekskluzivnim restoranima, ali i u sve većem broju običnih domova i stanova.

Iako biste mogli pomisliti da su ove dizajnerske lampe samo za luksuzne prostore i one s dubokim džepovima, to nije točno. Na tržištu postoji širok izbor kuglastih svjetiljki, od skupih dizajnerskih komada do pristupačnijih opcija. U nastavku smo izdvojili neke od njih.

Ikea, Stolna lampa,19.99 eura
Emmezeta, Stolna svjetiljka Kitty LED, 37.16 eura
Emmezeta, Stolna svjetiljka Jorge 2, 72.99 eura
Zara, Dječja stolna lampa, 34.99 eura
Ikea, Stolna lampa sa žaruljom, 29.98 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.