Dizajneri savjetuju: Izbjegavajte ove boje na ulazu svog doma

Foto: Shutterstock/xxxlesnina.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ULAZNO predsoblje je prvi prostor koji gosti vide kada uđu u vaš dom, stoga je važno pažljivo odabrati boje za ovaj dio kuće. Umjesto da se brzo odlučite za nijansu, bolje je biti promišljen i odabrati boju koja će postaviti ton za ostatak prostora. Postoji nekoliko boja koje bi trebalo izbjegavati, prema mišljenju dizajnera.

Dizajnerica Betsey Mosby ističe da ulazni prostor ostavlja prvi dojam o vašem domu. Iako savjetuje da ga učinite živahnim i zanimljivim, ističe da bi ulaz trebao biti u skladu s ostatkom kuće. Zato preporučuje da izbjegavate jarke i neočekivane boje.

Dizajnerica Zandy Gammons slaže se da bi boje trebale biti umirujuće i duboke. Preporučuje korištenje tonova dragulja i zemljanih nijansi za stvaranje ugodne atmosfere.

Ako želite ulazu dodati malo živosti, to možete učiniti pomoću umjetničkih djela, sitnih ukrasa i namještaja. Dizajnerica Jessicah Kolter ističe za portal Southern Living da ovakvi detalji mogu unijeti osobnost i toplinu u prostor, čineći ga privlačnijim i ugodnijim.

Lesnina, predsoblje, 269 eura
Lesnina, zidno ogledalo, 119 eura

Prejednostavne boje

Iako se ne preporučuje da idete s previše odvažnim bojama u predvorju, postoji opasnost da odaberete previše jednostavne boje. Umjesto da se odlučite za klasične bijele ili krem nijanse, dizajnerica Traci Connell savjetuje da probate tamnije tonove. "Koristite tamnije boje poput patlidžana ili crne, koje mogu ostaviti snažniji dojam i stvoriti ugodnu atmosferu", rekla je.

Dizajnerica Jessica Stambaugh ističe da bijela može izgledati previše oštro i hladno za ulazni prostor. Savjetuje da se koriste boje ili teksture koje će učiniti ulaz privlačnijim i zanimljivijim.

Kada birate tamnije boje, važno je obratiti pažnju na osvjetljenje. Dizajnerica Margie Kaercher upozorava da tamne boje mogu unijeti dramatičnost i sofisticiranost u veće, dobro osvijetljene prostore, ali mogu učiniti manja, slabo osvijetljena predsoblja da izgledaju skučenije i zatvorenije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.