The Body Shop spašen od stečaja?

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

THE Body Shop ipak neće morati zatvoriti 133 trgovine. Charles Denton, bivši direktor Molton Browna, imenovan je za glavnog izvršnog direktora The Body Shopa, dok je konzorcij, predvođen britanskim kozmetičkim poduzetnikom Mikeom Jatanijom, preuzeo brend.

Slijedi revitalizacija brenda

Očekuje se da će ovaj potez spasiti više od 1000 radnih mjesta jer Jatanijeva investicijska tvrtka Aurea trenutno nema planova za zatvaranje dodatnih trgovina. To znači da će brend nastaviti s radom, bez daljnjih smanjenja broja trgovina, a nova uprava usmjerit će se na unaprjeđenje poslovanja.

The Body Shop trenutno zapošljava 1300 ljudi.

U veljači je tadašnji vlasnik brenda Aurelius kontaktirao stečajne upravitelje vezano uz poslovanje tvrtke u Ujedinjenom Kraljevstvu. Napravili su to samo nekoliko tjedana nakon preuzimanja tvrtke, piše Retail Gazette.

Aurea, investicijska tvrtka koju vodi Mike Jatania, sada je preuzela vlasništvo nad The Body Shopom, a suosnivač Jatania tim je povodom izjavio kako im je to najveći poslovni potez do sada.

"Planiramo se neumorno fokusirati na nadmašivanje očekivanja ulaganjem u inovativne proizvode i dobra iskustva na svim prodajnim kanalima, a istovremeno ćemo poštovati etičku i aktivističku poziciju brenda", rekao je.

"Drago mi je što ću voditi brend kojem se već godinama divim. Jasno nam je da će za revitalizaciju poslovanja biti potrebni hrabri potezi i potrošački orijentiran pristup", dodao je Denton.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.