Uz malo truda vaša kuhinja može izgledati kao s razglednice iz Italije

Screenshot: Shutterstock/zarahome.com/emmezeta.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

INSPIRACIJA za interijer dolazi iz cijelog svijeta. No, kad je riječ o kuhinjama, postoji država koja je po mnogima najbolji izbor pri traženju ideja za dizajn, a to je Italija. Unošenje talijanskog dekora u vaš prostor ne zahtijeva nužno preuređenje kuhinje. Evo kako ćete unijeti dašak Italije u svoju kuhinju.

Stavite jednostavne pločice iznad sudopera

Pločice igraju veliku ulogu u talijanskom dekoru kuhinje, a jednostavne, kvadratne pločice najjednostavniji su način da vaša kuhinja izgleda talijanski. Dobra su ideja i ručno oslikane pločice iznad sudopera ili štednjaka.

Postavite otvorene police

U tradicionalnoj talijanskoj kuhinji vjerojatno ne biste našli puno ormarića, ako biste ih uopće našli. Češći su izbor otvorene kuhinjske police koje nude lak pristup najčešće korištenom priboru. Iako uklanjanje vaših zidnih ormarića možda nije praktično, dodavanje otvorenih polica u kuhinju, čak i ako su to male police za ukrase, izgledat će jako lijepo.

Koristite tople, neutralne i zemljane tonove

Kada pomislite na talijansku kuhinju, vjerojatno vam na um pada specifična paleta boja. Topli, neutralni tonovi, zemljane nijanse i naglasci u življim, svjetlijim bojama poput plave i žute jednostavan su način da u prostor unesete talijanski stil kuhinje.

"Talijanske kuhinje su srce doma, samo pomislite na svu tu ukusnu hranu, i kao takve obično su tople, što se odražava na odabir boja", izjavila je Grazzie Wilson, kreativna direktorica u tvrtki Ca' Pietra, za Homes&Gardens.

Dodajte podne pločice od terakote

Ako mijenjate kuhinjske podove, to je odlična prilika da uvedete dodatan dašak Italije. Terakota pločice su izvrsne jer lijepo izgledaju i izdržljive su. Wilson kaže i da su tople nijanse odličan izbor za kuhinjske podove, a terakota pločice daju zaista poseban dojam prostoru.

Ukrasite zidove izložbenim tanjurima i umjetninama

Kuhinjski zidovi jednostavno su mjesto za dodavanje doze talijanskog dekora, a postoji nekoliko osnovnih načina da to učinite. Održite stil donekle tradicionalnim i uvedite mješavinu starog i novog za autentičan dojam.

Izložbeni tanjuri su odlična opcija i čest su dekorativni element u talijanskim kuhinjama. Iskoristite ih kako biste ispunili prazan zid ili dodajte ukrasne tanjure nad prozor kako biste privukli pogled prema gore. Ako vam tanjuri nisu po ukusu, potražite umjetnine koje prikazuju mrtvu prirodu ili seoski krajolik.

Daska za rezanje, Zara Home, cijena je od 12.99 eura
Dekorativni vrč, Emmezeta, cijena je 17.25 eura
Plitki tanjur, Emmezeta, cijena je 21.99 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.