As: Ako je iskustvo diploma, Modrić ima doktorat. Može li do rekorda?

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ danas slavi 38. rođendan, a povodom toga španjolski As posvetio mu je tekst kojim je želio istaknuti njegovu veličinu. Naglasak je na poznim godinama, posebice za igrače koji su tako stari igrali nogomet na najvišim razinama, a Real Madrid to jest.

"Pred njim je na horizontu izazov: postati najstariji nogometaš koji je igrao za Madrid u španjolskom prvenstvu. Postat će to bude li igrao u zadnjih pet kola", piše As i navodi popis najstarijih igrača Reala s nastupima u prvenstvu.

Najstariji igrači Reala i njihova dob u ligaškim utakmicama:

Ferenc Puškaš, 38 godina, 234 dana
Paco Buyo, 38 godina, 63 dana
Jerzy Dudek, 38 godina, 59 dana
Luka Modrić, 37 godina, 358 dana (zasad)
Alfredo di Stefano, 37 godina, 297 dana

"Ako je iskustvo diploma, Modrić ima doktorat", nastavlja As i podsjeća na Modrićevu izjavu:

"Uvijek sam govorio da godine nemaju nikakve veze, nego da je važno ono što pokazuješ na terenu. A ja se dobrom osjećam igrajući. Miran sam, svjestan konkurencije, ali i dalje mogu odgovoriti zahtjevima za igranje u Realu."

Dudek u Buyo su lako dohvatljivi

"Njegov je sljedeći izazov prestići Puskasa, Buya i Dudeka i postati najstariji igrač koji je u ligi nastupao za Real", nastavlja se i piše da su mu Dudek i Buyo dohvatljivi bude li nastupio u utakmicama 13. kola protiv Valencije, odnosno 14. protiv Cadiza.

Puskas je nešto dalje. Posljednju je utakmicu u ligi odigrao s 38 godina i 234 dana u porazu od Seville. Da bi ga prestigao, Modrić će morati zaigrati za Real u završnici sezone, u jednoj od pet posljednjih utakmica u ligi.

Ipak, neće postati i najstariji koji je ikad zaigrao za Real. Puskas tu drži rekord s 39 godina i 36 dana utakmicom u kupu. Za rušenje tog rekorda Modriću bi trebala još jedna sezona u Madridu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.