As Hajduka o Gattusu: S njim nećemo ponoviti greške iz prošle sezone

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

FILIP UREMOVIĆ (27), stoper Hajduka, komentirao je remi Rijeke i Hajduka (0:0) na Rujevici u osmom kolu SHNL-a:

"Zanimljiva utakmica, oprezna s obje strane. U derbijima se uvijek igra tako. Nijedna ekipa nije uzela rizik. Na kraju bod svakome. Za nas dobro što je mreža ostala očuvana, a prema naprijed je nešto falilo za tri boda. Mislim da imamo kapacitet da možemo uzeti rizik, ali možda nismo ni htjeli. Raduje me igra ekipe. Jako smo dobri u bloku, jako stabilni, pokazujemo taktičku disciplinu koja je zadovoljavajuća." 

U odnosu na prošlu sezonu imate mlađeg suigrača Dominika Prpića (20), koji igra sve bolje?

Imamo kvalitetnu obranu. Tko god igra stopera ili beka pokaže puno. Konkurencija je uvijek dobra i zdrava. Diže svakog igrača, tako i Prpića. Drago mi je da dobro igra. Ima još puno toga za pokazati. Sigurno je igrač koji može postati reprezentativac, čeka ga jako dobra budućnost.

Koliko mu pomažete savjetima?

Nisam baš toliko iskusan, ali pokušam ga usmjeriti najbolje moguće. Šarlija mu je velika potpora, iako on sad ne igra, ali uvijek je na dispoziciji. 

Što može Hajduk ove sezone i kako komentirate konkurente u borbi za vrh?

Slično je kao prošle sezone, tri kvalitetne ekipe, mislim da će se i Osijek dići. Idemo kolo po kolo. Vrlo su sitne razlike. Dinamo ima najširi kadar. Nekad ne pobjeđuje kadar, nego srce.

Koje greške ne smijete ponoviti od lanjske sezone?

Mislim da se ove godine neće one ponoviti s ovim trenerom.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.