Skomina o suđenju na derbiju: Uremović je imao sreće. Čulina je pasivan i ne kažnjava

Screenshot: Maxsport

DAMIR SKOMINA, sudački ekspert MaxSporta, komentirao je suđenje Ante Čuline na derbiju osmog kola SHNL-a, koji su na Rujevici igrali Rijeka i Hajduk (0:0). "Utakmica je zahtijevala stalnu pozornost suca i mislim da mu je to uspjelo. Čuo sam prije utakmice mnoge kritike na njegove suđenje, no Čulina je super odsudio.

"Nema se nitko što žaliti, posao je korektno odrađen. Samo, možda ne kritika, nego uputa vezana za gard suca"

"Nema se nitko što žaliti, posao je korektno odrađen. Samo, možda ne kritika, nego uputa vezana za gard suca", započeo je Skomina opis situacije s kraja prvog poluvremena. Tada je došlo do naguravanja igrača, u kojem ih je sudjelovalo mnogo, ali Čulina nikoga nije kaznio:

"Iz ničega kreće rasprava. Sudac ostaje pasivan i dolazi do naguravanja. Imamo 10 do 14 igrača koji raspravljaju i guraju se. Tu su upute UEFA-e jasne, kad se to dogodi, moraju biti dva kartona! Ne bih rekao da baš moraju i da je to srž problema, ali ako imaš uputu, ako ti je UEFA to dala, posluži se njome. Između Smolčića i Livaje sve je krenulo, ako si tamo, moraš gledati tko je inicijator."

"Uremović je hodao po tankoj liniji"

Skomina tvrdi da je Hajdukov stoper Filip Uremović u 53. minuti ispravno dobio žuti karton, ali i ističe kako je pitanje je li mu to trebao biti drugi, isključujući karton: "Uremović je već i u prvom poluvremenu par puta dotrčavao do suca.

Uputa je jasna, samo kapetan može razgovarati sa sucem. Uremović je hodao po tankoj liniji. Danas je imao sreće da nije odmah bio kažnjen. Da još jednom ponovim, dobro odsuđena utakmica. Ali, Čulina je sudac kojem nije potrebno da drži sve na sebi. Imaš jasne upute i drži se njih. Tada ćeš dobiti više poštovanja od igrača. Moraš pokazati gard."

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.