Lozo o Hajdukovom talentu: Slučajno je zaigrao. To je klasa malo ispod Gvardiola

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL/Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

MLADI Hajdukov stoper Dominik Prpić (20) ove jeseni igra na visokom nivou u SuperSport HNL-u. Ustalio se nakon ozljede Zvonimira Šarlije i u tandemu s Filipom Uremovićem djeluje sjajno. Prpić je ove sezone deset puta nastupio za splitsku momčad u svim natjecanjima i ima 687 odigranih minuta te jednu asistenciju.

Asistirao je Marku Livaji u nedavnoj pobjedi Hajduka kod Dinama (1:0), a prošlog je ponedjeljka zaradio pretpoziv izbornika Zlatka Dalića za sljedeće akcije seniorske reprezentacije u Ligi nacija. O Prpićevim vještinama govorio je Marko Lozo u emisiji Sport Nedjeljom kod Ante Breke.

"Što se treba dogoditi da Hrgović igra prije Dialloa? Ti mladi dečki su dobili slučajno priliku. Mali Prpić je slučajno dobio priliku i pokazao koja je klasa, malo ispod Gvardiola. Oni nisu svjesni što imaju dolje. Žao mi je što uz Livaju još Antunović nije taj, i Jurak, koji su kapaciteti. Da se Pukštas prodao, Jurak bi igrao, možda klasu bolje od Pukštasa. Možda je klasu bolji Jurak, a ne dobiva priliku."

Usporedba s igračem od 90 milijuna eura

Prpić je rođen u Zagrebu, a nogomet je počeo igrati u mlađim uzrastima NK Zagreba. Potom je otišao u Lokomotivu, a u Hajduku je od kolovoza 2017. godine. Prema Transfermarktu vrijedi 650 tisuća eura, a prošle je sezone jesenski dio proveo na posudbi u slovenskom Radomlju.

Joško Gvardiol (22) je najskuplji stoper svijeta i igrač Manchester Cityja, koji ga je RB Leipzigu platio 90 milijuna eura u ljeto 2023. godine. Za reprezentaciju ima 35 nastupa i dva gola. Lozo je 36-godišnji nogometni trener koji često radi kao nogometni analitičar. U karijeri je samostalno kratko vodio Solin, Međimurje i Rudeš, a u prosincu 2016. bio je privremeni trener Hajduka u jednoj utakmici.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.