Bildovo upozorenje o sucu utakmice Bayern - Dinamo: "Postoji velika žuta opasnost"

Foto: EPA

BAYERN i Dinamo u utorak u 21 sat na Allianz Areni u Münchenu igraju utakmicu prvog kola nove Lige prvaka. Podsjetimo, elitno klupsko natjecanje od ove sezone ima jednu skupinu s 36 klubova u kojoj će svaki klub odigrati osam utakmica, četiri kod kuće i četiri u gostima.

Bild je uoči utakmice objavio tekst pod naslovom "Bayern mora biti oprezan s ovim sucem". Glavni sudac utakmice bit će Španjolac Juan Martínez Munuera. Pomoćni suci će biti Diego Barbero i Miguel Martinez, dok će u VAR sobi biti Ricardo de Burgos i Tomasz Kwiatkowski. Ovo će Martinezu biti debi u Ligi prvaka.

Ovaj 42-godišnjak je u La Ligi odsudio 202 utakmice, a u dva navrata sudio je hrvatskim klubovima. Prije devet godina sudio je Hajduku u kvalifikacijama za Europsku ligu protiv estonskog Sillamäe Kaleva, a Rijeci je sudio protiv Hiberniana u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Obje utakmice su završile rezultatima 1:1.

"Oprezno, Bayern"

"Oprezno, Bayern, ovdje postoji velika žuta opasnost", nastavlja Bild u tekstu o Munueri, koji je ove sezone sudio četiri utakmice, tri u La Ligi i jednu u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Njemački medij ističe kako je Španjolac u njima podijelio ukupno 15 žutih kartona, odnosno 3.75 po utakmici.

Prošle sezone sudio je u 23 utakmice i u njima pokazao točno 100 žutih kartona, dok je u cijeloj karijeri na 380 utakmica i 1742 opomene, ističe Bild.

Također, Nijemci podsjećaju da je Real prošle sezone kritizirao Munueru jer, prema tvrdnjama madridskog kluba, u izvješću s utakmice protiv Osasune nije zapisao rasističke uvrede prema zvijezdi Reala Viniciusu Junioru.

Novi format Lige prvaka

Prvih osam klubova ide izravno u osminu finala Lige prvaka, a klubovi od 9. do 24. mjesta razigravat će za preostalih osam mjesta u nokaut-fazi. Klubovi od 24. do 36. mjesta ispadaju iz Europe, odnosno ne nastavljaju natjecanje u Europa ligi, kao ni poraženi u razigravanju za ulazak u osminu finala.

Prvo kolo Lige prvaka igrat će se ovoga tjedna od utorka do četvrtka, a preostalih sedam kao i dosad, utorkom i srijedom. Zadnje kolo na rasporedu je 29. siječnja, što znači da će Dinamo prvi put u povijesti prezimiti u Ligi prvaka. Nokaut-faza počinje 11. veljače, a finale se igra 31. svibnja na Allianz Areni.

Protivnici Dinama su: Bayern (gostovanje), Borussia Dortmund (kod kuće), Arsenal (gostovanje), Milan (kod kuće), Celtic (kod kuće), Salzburg (gostovanje), Monaco (kod kuće) i Slovan Bratislava (gostovanje).

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.