Ivan Jurić je novi trener Rome

Foto: EPA

IVAN JURIĆ i službeno je postao novi trener Rome. Klub iz glavnog grada Italije objavio je da je hrvatski trener potpisao ugovor do ljeta 2025. godine, dok je Fabrizio Romano dodao da će ugovor biti produljen za još jednu godinu ako Jurić izbori Ligu prvaka.

Jurić će u Romi naslijediti klupsku legendu Danielea De Rossija, koji je jutros dobio otkaz nakon što je u prva četiri kola Serie A osvojio samo tri boda (tri remija i jedan poraz). De Rossi je Romu preuzeo u siječnju ove godine, kada je otkaz dobio Jose Mourinho.

Jurić je bio na korak do Hajduka

Podsjetimo, Jurić je nakon prošlosezonskog odlaska iz Torina bio u konkurenciji za trenera Bologne i Fiorentine te je bio iznimno blizu preuzimanja Hajduka, kluba iz svog rodnog Splita. Sve je već bio dogovorio s predsjednikom Uprave Ivanom Bilićem i tadašnjim sportskim direktorom Nikolom Kalinićem. Čekala se tek potvrda klupskog Nadzornog odbora, no do toga nije došlo jer je Jurić odustao.

Navodno mu nije najbolje leglo što se uopće toliko dugo čekalo da ga se potvrdi kao trenera nakon što je smanjio zahtjeve i izašao u susret Hajduku kako bi došao u Split. Trener Hajduka na kraju je postao Gennaro Gattuso. 

Jurić ima veliko trenersko iskustvo u Serie A

Jurić je kao središnji vezni igrač nastupao za Hajduk, Sevillu, Albacete, Šibenik, Crotone i Genou, u kojoj je 2010. završio karijeru. Odmah je postao trener juniorske ekipe Genoe, nakon čega je promijenio nekoliko talijanskih klubova. Radio je u milanskom Interu i bio pomoćni trener Palerma, a kao glavni je vodio Mantovu, Crotone, Genou, Veronu i Torino.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.