Bjelica sve bliže povratku u Dinamo

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO i dalje traži trenera nakon što je protekli tjedan smijenio Sergeja Jakirovića, kojeg su koštali uzastopni porazi od Hajduka (0:1) u SuperSport HNL-u i Bayerna u Ligi prvaka (9:2). Donedavni pomoćnik Sandro Perković privremeno je preuzeo vođenje ekipe, no i s njim na čelu je zagrebački sastav doživio debakl od Slaven Belupa (4:1) u Koprivnici.

Predsjednik Velimir Zajec i sportski direktor pregovaraju s potencijalnim kandidatima, o čemu smo pisali u ponedjeljak, kada smo najavili da bi Dinamo trebao dobiti novog trenera do subote, kada u sklopu osmog kola SHNL-a dočekuje Lokomotivu na Maksimiru. U međuvremenu će, u srijedu u 16 sati, igrati u Banjolama u 1/16 finala SuperSport Hrvatskog kupa, kada će ga vjerojatno voditi Perković.

Nenad Bjelica (53) je otpočetka spominjan kao mogući Jakirovićev nasljednik. Međutim, ubrzo su se pojavile informacije da od njegova povratka neće biti ništa. Sada se, pak, čini da se situacija okrenula i da je ponovno postao glavni kandidat za klupu Dinama. O tome piše i talijanski insajder Nicolo Schira: "Nenad Bjelica je kandidat za trenera Dinama."

Bjelica i dalje ima ugovor s Unionom

Kao najveći problem dosad se činilo to što je Bjelica i dalje pod ugovorom s berlinskim Unionom, koji je vodio od studenog 2023. do svibnja 2025. godine, kada je smijenjen zbog slabih rezultata u borbi za ostanak. Berlinski klub na kraju je ostao u Bundesligi.

Bjeličin ugovor s njemačkim prvoligašem vrijedi do 2026. godine, što znači da bi ga trebao raskinuti kako bi se vratio u Dinamo. Navodno su upravo financije trenutno glavna tema razgovora između trenera i Dinama.

Bjelica je vodio Dinamo od 2018. do 2020.

Bjelica je kao igrač nastupao za Osijek, Albacete, Betis, Las Palmas, Kaiserslautern, Admiru Wacker i Kärnten. Prema podacima Transfermarkta, trenersku karijeru započeo je 2007. u Kärntenu, gdje je najprije bio trener i igrač, a zatim samo trener. U narednim godinama kao glavni trener vodio je Lustenau, WAC, bečku Austriju, Speziju, Lech Poznan, Dinamo, Osijek, Trabzonspor i Union.

Bjelica je u prvom mandatu vodio Dinamo od 15. svibnja 2018. do 16. travnja 2020. godine te s klubom osvojio dva naslova prvaka Hrvatske, Kup i Superkup. Pritom je imao i zapažene europske uspjehe, odnosno bio je prvi trener nakon 50 godina koji je s klubom prezimio u Europi.

Prema podacima Transfermarkta, odradio je okruglih 100 nastupa na klupi Dinama. Upisao je 72 pobjede, 15 neriješenih rezultata i 13 poraza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.