Olić pozvao igrača koji nikad nije igrao za Hrvatsku. Evo tko je on

Foto: Profimedia

IZBORNIK mlade hrvatske reprezentacije do 21 godine Ivica Olić objavio je popis igrača na koje računa za završna dva kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje se iduće godine igra u Slovačkoj. Hrvatska 11.10. igra protiv Andore u Koprivnici, a četiri dana kasnije na istom mjestu igra i protiv Grčke. 

Novo ime na Olićevom popisu je Matia Barzic Gutiérrez, 20-godišnji stoper rođen u Madridu koji ima španjolsko i hrvatsko državljanstvo. Barzic je ove sezone debitirao za prvu ekipu Elchea u drugom rangu španjolskog nogometa. O njemu je na internetu dostupno vrlo malo podataka.

Počeo u Atleticu

Nogometno je stasao u omladinskom pogonu Atletico Madrida, odakle je prije godinu dana prešao u Elche. Novi klub najprije mu je dao priliku u drugoj ekipi koja se natječe u četvrtom rangu španjolskog nogometa, gdje je prošle sezone startao u 32 utakmice i zabio dva gola. Ove sezone Barzic je promoviran u prvu ekipu u kojoj je startao u prva četiri kola Segunde, tj. drugog ranga.

Grafika: Sofascore

Barzic je visok 190 centimetara i u Španjolskoj ga opisuju kao stopera koji je snažan u duelima, a kao njegovu najveću kvalitetu ističu preciznost u dugim loptama. Prezimena Barzic Gutiérrez upućuju na miješano hrvatsko-španjolsko porijeklo, a već ranije je sudjelovao u kampovima HNS-a za mlade selekcije, ali nije upisao službeni nastup. U Španjolskoj ga se često, umjesto Matia, naziva Mati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.