Danas počinje povijesna Liga prvaka. Evo što je sve novo i kako će izgledati

Foto: EPA

DANAS počinje novo izdanje Lige prvaka. Uz branitelje naslova Real Madrid, za najprestižniji klupski trofej u nogometu borit će se još 35 klubova. Među njima je i aktualni hrvatski prvak Dinamo. Ovosezonska Liga prvaka po mnogočemu će biti presedan u odnosu na prijašnja izdanja.

Imamo nikad veći broj klubova sudionika, nikad izdašnije UEFA-ine nagradne fondove i potpuno novi format natjecanja, u kojem kao uvertira u prvu fazu više ne postoji osam grupa s po četiri kluba, na što smo navikli prateći Ligu prvaka prethodnih godina.

Svi klubovi na jednoj tablici

Liga prvaka (i sva ostala UEFA-ina natjecanja) od ove se sezone igra po novom, proširenom formatu. Svih 36 klubova bit će u istoj ligi, a svaki klub igrat će osam utakmica, i to svih osam s različitim protivnicima. Četiri utakmice igrat će kod kuće, a četiri u gostima. Osam najboljih klubova ide u osminu finala, momčadi od 9. do 24. mjesta razigravaju za osminu finala, a ostali ispadaju iz Europe i ne idu u Europa ligu.

Prvo kolo Lige prvaka igrat će se od utorka do četvrtka, a preostalih sedam kao i dosad, utorkom i srijedom. Prvo kolo igra se od 17. do 19. rujna, a zadnje kolo na rasporedu je 29. siječnja, što znači da će Dinamo prvi put u povijesti prezimiti u Ligi prvaka. Nokaut-faza počinje 11. veljače, a finale se igra 31. svibnja na Allianz Areni.

Dinamo može zaraditi svakim novim bodom

Zagrebački Dinamo je na račun sudjelovanja u play-offu, plasmana, klupskog rankinga, desetogodišnjeg koeficijenta i udjela marketinga već zaradio ogromna 34 milijuna eura. Napominjemo da je ovaj iznos Dinamu zajamčen čak i ako ne osvoji ni bod u Ligi prvaka. Svakim tamo uzetim bodom zarada mu raste za 700 tisuća eura. Pobjeda se nagrađuje s 2.6 milijuna eura.

Protivnici Dinama: Bayern (gostovanje), Borussia Dortmund (kod kuće), Arsenal (gostovanje), Milan (kod kuće), Celtic (kod kuće), Salzburg (gostovanje), Monaco (kod kuće), Slovan Bratislava (gostovanje).

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.