Eduardo protiv prognoza: Možda ću zaigrati prije Božića

EDUARDO DA SILVA vratio se rehabilitacije u Brazilu. Informacije koje je on dao o svojem povratku, kose se s predviđanjima u javnosti.

Dudu je s travnjaka pozdravio navijače koji su mu uzvratili pozdrave, oduševljeni što se napadač vratio.

Srdačno se pozdravio i sa trenerom Arsenom Wengerom, no dan je uglavnom proveo sa kolegama iz kluba. Osim toga, obavio je neke obveze prema sponzorima te razgovarao sa klupskim liječničkim osobljem.

"Moj oporavak odvija se dobro. U Brazilu sam tijekom četiri mjeseca rehabilitacije svaki dan radio vrlo naporno, po šest ili sedam sati dnevno svaki dan. Za mene je to bilo teško razdoblje, ali sada sam već zaboravio sve što mi se dogodilo i vratio se kako bi nastavio proces oporavka."

"U vrijeme moje ozljede, Arsenal je igrao odlično, zabijao puno golova i stajao sjajno na ljestvici. Jako mi je teško pala ozljeda, jer ja volim igrati, a ozljeda je značila šest, sedam ili osam mjeseci pauze. To je teško prihvatiti bilo kojem igraču", rekao je Eduardo za Sky Sports News.

Na vjerojatno i najzanimljivije pitanje, kada će se opet vratiti utakmicama, odgovorio je kratko:

"Liječnik će u ponedjeljak tek pregledati moju nogu, još ne znam kada ću opet zaigrati. Možda prije Božića."

Zanimljivo, Boro Primorac, pomoći trener Arsenea Wengera, nedavno je izjavio predstavnicima Kluba Arsenalovih navijača iz Hrvatske da se Eduarda na treninzima prve momčadi može očekivati već početkom rujna.

Eduardo je bio u Brazilu gdje se liječio u specijaliziranoj klinici u kojoj su se oporavljali mnogi teško ozlijeđeni nogometaši i drugi sportaši.

Podsjetimo, Dudu je zaradio tešku ozljedu u utakmici protiv Birmingham Citya 23. veljače.

Eduardo će u utorak vjerojatno doći u Zagreb na tjedan dana te će se susresti sa izbornikom Slavenom Bilićem.

Inače, Arsenal je na Emirates kupu u posljednjem susretu pobijedio Real Madrid s 1:0, no to im nije bilo dovoljno za osvajanje turnira. Pobjednik je Hamburger SV našeg Ivice Olića. Olić je u posljednjoj utakmici zabio dva pogotka za pobjedu nad Juventusom od 3:0.

M.Pa./M.Š.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.