Slovenci bijesni na suca kojeg je prozivao i Modrić. Kek: Iživljavao se

Foto: EPA

REPREZENTACIJA Slovenije nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Europskog prvenstva u Njemačkoj nakon što je u susretu osmine finala u Frankfurtu bolja od nje s 3:0 nakon izvođenja jedanaesteraca bila portugalska reprezentacija. U osnovnih 90 minuta, kao i poslije 120, golova nije bilo.

Junak susreta bio je portugalski vratar Diogo Costa, koji je prilikom raspucavanja obranio prva tri slovenska jedanaesterca koja su pucali Josip Iličić, Jure Balkovec i Benjamin Verbič. S druge strane sigurni su bili Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes i Bernardo Silva.

Slovenija je u Njemačkoj prolaskom skupine ostvarila svoj najbolji rezultat na velikim natjecanjima (dva europska prvenstva i jedno svjetsko). Dosad je uvijek bila zaustavljana u grupnoj fazi. Veliki uspjeh tim rezultatom potpisao je izbornik Matjaž Kek.

Kek: Nisam rekao ništa uvredljivo

On sam nije imao priliku voditi momčad do kraja susreta. Bio je isključen krajem prvog produžetka nakon što je sudac Daniele Orsato dosudio najstrožu kaznu za Portugal. Koji trenutak kasnije Jan Oblak je tom prilikom zaustavio Cristiana Ronalda, no Kek više nije smio biti uz travnjak.

Iako je jasno istaknuo da bi bilo nepošteno reći da je Orsato krivac za poraz Slovenije, Kek je o svojem isključenju bio rekao: "Orsato se počeo iživljavati, nisam rekao ništa uvredljivo, već sam samo pitao zašto je dosuđen kazneni udarac. Na tu odluku možete gledati kako hoćete. Onda je započeo dijeliti kartone."

Modrić ga je nazvao jednim od najgorih

Orsato je ostavio loš dojam na njega, baš kao što je ostavio loš dojam i na hrvatske reprezentativace na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Vodio je polufinale protiv Argentine, i to tako da je kapetan reprezentacije Luka Modrić nakon susreta bio vrlo jasan u svojoj izjavi o njemu i njegovom suđenju.

"On je jedan od najgorih sudaca koje poznajem i ne pričam samo o danas. Ranije mi je sudio i nikad nisam imao dobro sjećanje na njega. On je katastrofa", rekao je tada Modrić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.