Nizozemci: Ajax se želi riješiti Šutala. On odbija otići iz kluba jer želi osvetu

Foto: Profimedia

IZA Ajaxa je jedna od najgorih sezona u povijesti. Klub koji je sinonim za nizozemski nogomet i koji je četiri puta bio prvak Europe, prošlu sezonu je završio na petom mjestu (jedno vrijeme je čak bio i u opasnoj zoni) s čak 35 bodova iza prvaka PSV-a.

Nizozemski mediji kao jednog od glavnih krivaca za jako lošu sezonu Kopljanika vide u hrvatskom reprezentativcu Josipu Šutalu, kojeg se žele riješiti po svaku cijenu. Šutalo je prošlog ljeta u Amsterdam stigao za 21 milijun eura i predstavljen je kao veliko pojačanje, da bi samo godinu dana kasnije bio pred izlaznim vratima kluba.

Nizozemski novinari Tim van Duijn i Lentin Goodijk pišu kako je Hrvat stigao na velika vrata, ali da se nije uspio nametnuti te da je ispao žrtva očajne obrane Ajaxa u kojoj njegov loš engleski jezik nije pomagao da se stvari poprave komunikacijom na terenu. 

Ajax se želi riješiti Šutala, a on odbija otići i želi osvetu

Nizozemci pišu kako u Ajaxu planiraju prodati Šutala i dovesti kao zamjenu mu Danielea Ruganija iz Juventusa. 

''To što Ajax želi Ruganija, dokaz je da se Šutalo ne uklapa u planove kluba. Ako i proda Hrvata ovog ljeta, Ajax može zaboraviti da će zaraditi na njemu. Upitno je hoće li ga uspjeti 'utopiti' za iznos koji je platio za njega zagrebačkom Dinamu", pišu Nizozemci. Međutim isti izvor tvrdi da Šutalo ima druge planove, da nema namjeru otići i da se želi nametnuti novom treneru Francescu Farioliju.

"Premda postoji interes za Šutala, čini se da on ima druge planove i ne želi otići iz Amsterdama. Želi osvetu pod Fariolijem", pišu Nizozemci. Šutalo je za Ajax odigrao 2726 minuta u 32 službena nastupa i zabio je jedan gol. Nizozemci pišu da bi Šutalo, ako ode ovo ljeto, bio jedna od najgorih kupovina Ajaxa u povijesti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.