Englezi slave Gvardiola: "Najbolja utakmica sezone"

Foto: EPA

MANCHESTER CITY pobijedio je Fulham 3:2 na Etihadu u sedmom kolu Premier lige. Mateo Kovačić bio je junak susreta jer je zabio dva pogotka, ali vrlo dobru utakmicu odigrao je i njegov sunarodnjak Joško Gvardiol na lijevome boku. Prema Sofascoreu, Gvardiol je dobio 7.5, odnosno treću najbolju ocjenu u svojoj momčadi, iza Kovačića (8.3) i Bernarda Silve (8.5).

Nekolicina engleskih medija ocijenila je nastupe nogometaša na ovom susretu. Goal je Gvardiolu dao 7 te istaknuo da je u 76. minuti blokirao udarac suparničkog napadača Raula Jimeneza i tako spriječio potencijalni pogodak. Portal 90min također mu je dao 7, navodeći Gvardiolovu kvalitetnu distribuciju i igru jedan na jedan.

Grafika: Sofascore

"Najbolja utakmica u sezoni"

Manchester Evening News dao je 8 i uz spomenuto pohvalio Gvardiolova presijecanja, dok je Manchester World opisao da su igrači Fulhama rijetko imali priliku proći lijevom stranom, koju je hrvatska zvijezda odlično branila.

Manchester City News uz ocjenu 7 navodi da je Gvardiol bio hladan i jako agresivan u nastojanjima da visoko na suparničkoj polovici oduzme loptu te je, smatraju, donosio ispravne odluke u posjedu.

Najveću pohvalu dobio je od Yardbarkera, koji mu je dao 9 te napisao: "Njegova najbolja utakmica u sezoni. Dobar u posjedu i ključan u obrani. Njegovo blokiranje bilo je ključno u Cityjevom osvajanju tri boda."

Gvardiol je nezamjenjiv

Gvardiol je Guardiolin nezamjenjivi prvotimac. Najskuplji branič u povijesti nogometa, plaćen 90 milijuna eura prošle godine, ove sezone upisao je 11 nastupa, odnosno igrao je u svakoj Cityjevoj utakmici. Zabio je jedan gol.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.