As: Savršeni Modrić. Hrvat je opet očitao lekciju

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ (39) opet se dokazao kada je najpotrebnije. Real je nakon remija u gradskom derbiju protiv Atletica te poraza kod Lillea u Ligi prvaka morao pobijediti Villarreal u devetom kolu La Lige. To je i uspio rezultatom 2:0, a sjajno je odigrao hrvatski kapetan.

Real je morao dobiti ovaj meč. Modrić je zaigrao od početka i briljirao

Modrić je do ove utakmice kao starter odigrao tek 4 od 11 mečeva ove sezone, ali Ancelotti ga je u važnom meču postavio od početka. On mu je uzvratio sjajnom partijom. O tome svjedoče njegove brojke protiv Villarreala i dojam španjolskih novinara. 

Grafika: Sofascore

Modrić je namjestio jedan gol, bio jako dobar u dodavanjima i kreaciji, ali i destrukciji, kao što se vidi po presječenim dodavanjima i pobjedama u duelima. Heat map, grafički prikaz kretanja igrača po terenu, svjedoči da je za 89 minuta u igri preorao velik dio travnjaka Bernabeua, s posebnim naglaskom na desnu stranu.

"Nova uloga Modriću je donijela više živosti i okomitosti"

Primjećuje to i As u osvrtu na utakmicu: "Ancelotti je presložio vezni red. Real je profitirao od povratka Valverdea u središnjicu, dok su Modrić i Bellingham igrali između linija kako bi oslobađali prostor Viniciusu i Mbappeu ispred gola.

To je donijelo više živosti i okomitosti te pomoglo otvoriti Carvajalu koridore po desnoj strani. Modrić je preuzeo odgovornost i za kreativni dio igre i jasno je da će morati igrati više nego što je Ancelotti očekivao. Bio je arhitekt Realove igre, koja je konačno jasna i čista."

"Modrić je odigrao savršeno"

Madridski list nahvalio je Modrića i u tekstu u kojem se poimenično opisuje učinak svakog igrača Reala. Pod naslovom "Modrić i Valverde ukrotili loši Villarreal" piše: "Modrić je odigrao savršeno. Hrvat je još jednom očitao lekciju. S Valverdeom je dominirao igrom bez ikakvih problema.

Zamijenjen je na kraju, ali tijekom 90 minuta na terenu udarao je ritam igre. Ipak, primjećuje se da 39 u njegovoj osobnoj nije samo brojka. Usprkos tome, naporno je radio donoseći loptu gdje treba i mijenjajući pozicije s Valverdeom. Zaslužio je duge, glasne i snažne ovacije koje je dobio izlazeći s terena."

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.