Evo kada bi se Đoković mogao vratiti nakon operacije koljena

Foto: EPA

NOVAK ĐOKOVIĆ je zbog pucanja meniskusa desnog koljena bio primoran odustati od nastupa u četvrtfinalu Roland Garrosa i meča protiv Caspera Ruuda. Srpski tenisač je hitno operiran u srijedu popodne, a odmah je na štakama napustio bolnicu u Parizu. Po izlasku je na Instagramu objavio prvu fotografiju na štakama i poslao je poruku svojim navijačima.

"Dat ću sve od sebe da budem zdrav i spreman da se što prije vratim na teren. Moja ljubav prema ovom sportu je jaka i želja da se natječem na najvišem nivou je ono što me drži", između ostalog je napisao Đoković.

Kada će se Đoković vratiti? 

Predviđa se da će Đokovićev oporavak od ove operacije trajati barem tri tjedna. U teoriji to znači da bi mogao biti spreman za nastup na Wimbledonu, koji kreće 1. srpnja, dakle za otprilike tri i pol tjedna, no to je malo vjerojatna opcija.

Dobrosav Melajac, dugogodišnji fizioterapeut srpske atletičarke Ivane Španović, za Sport Klub je rekao: "Operacija ubrzava oporavak, možda čak i na neka četiri tjedna. Dok ne dobijemo još neke informacije… Nerealno je očekivati da Nole bude spreman za Wimbledon, možda bi riješio ozljedu, ali pitanje je bi li formu mogao podići na njegovu, najvišu razinu, pri tom je kretanje na travi zahtjevno za koljena - bio bi možda i rizik da se pojavi. Mislim da za Olimpijske igre ima vremena za pripremu."

Čini se, dakle, da će Đokovićev prioritet biti oporavak za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, gdje teniski turnir kreće 27. srpnja, gotovo mjesec dana nakon početka Wimbledona. To bi mu trebalo biti sasvim dovoljno vremena za oporavak i povratak forme na najvišu razinu, dok do Wimbledona to teško da će uspjeti pa bi bila prava senzacija da ga vidimo na trećem Grand Slamu sezone.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.