Evo zašto je Matjaž Kek dobio izravni crveni karton protiv Portugala

Foto: EPA

PORTUGAL je nakon izvođenja jedanaesteraca pobijedio Sloveniju s ukupnih 3:0 i plasirao se u četvrtfinale Europskog prvenstva. Regularni dio utakmice završio je rezultatom 0:0, kao i dodatnih pola sata igre. U četvrtfinalu će Portugalci igrati protiv Francuske, koja je s 1:0 pobijedila Belgiju. Utakmica je na rasporedu 5. srpnja u 21 sat, a igra se u Hamburgu.

U raspucavanju je briljirao portugalski golman Diogo Costa, koji je zaustavio sva tri udarca slovenskih reprezentativaca Josipa Iličića, Jure Balkovca i Benjamina Verbiča. Za Portugalce su pogodili Cristiano Ronaldo, koji je promašio kazneni udarac u produžecima, te Bruno Fernandes i Bernardo Silva.

Zašto je Kek dobio crveni karton?

Izbornik slovenske reprezentacije Matjaž Kek (62) dobio je direktan crveni karton prije početka drugog produžetka, a u televizijskom prijenosu nije prikazano zašto ga je talijanski sudac Daniele Orsato poslao na tribinu, odakle je Kek pratio utakmicu do kraja. Razlog zbog kojeg je Kek isključen je njegova reakcija prema sucu nakon završetka prvog produžetka.

Naime, Orsato je na samom kraju prvog produžetka dosudio kazneni udarac za Portugal nakon što je, prema njegovoj procjeni, stoper Slovenije Vanja Drkušić nepropisno zaustavio i srušio Dioga Jotu. Kazneni udarac je izveo Cristiano Ronaldo, a briljantnom ga je intervencijom zaustavio Jan Oblak.

Nakon što je dosuđen kraj prvog produžetka, Kek je ušao duboko u teren i žestoko raspravljao s Orsatom te je navodno u jednom trenutku dotaknuo njegovog pomoćnika za rame. Nije poznato što je točno rekao sucu, ali je Orsatu bilo dovoljno da mu pokaže izravni crveni karton.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.