Evo zašto je poraz Zvezde dobra vijest za Dinamo

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMO je nakon jučerašnjeg poraza na startu Lige prvaka, a, podsjetimo, bilo je 9:2 za Bayern u Münchenu, danas saznao dobru vijest za sebe. Donijela mu ju je Crvena zvezda, također porazom u utakmici 1. kola prestižnog europskog nogometnog natjecanja. 

Radi se o tome da se Dinamo s beogradskim klubom, kao i još nekolicinom europskih klubova, bori za izravan plasman u ovo natjecanje u sljedećoj sezoni. Pod uvjetom da bude prvak, jasno. Prema propozicijama natjecanja, jedno mjesto u Ligi prvaka rezervirano je za prvaka s najvećim koeficijentom iz kvalifikacija, uz uvjet da natjecanje osvoji momčad koja je kroz domaće prvenstvo osigurala nastup u LP-u i iduće sezone.

Dinamo navija za Celtic

 Pritom se u obzir uzimaju samo one zemlje koje zbog slabijeg nacionalnog koeficijenta nemaju garantiran direktan plasman. Hrvatsko prvenstvo, odnosno SuperSport HNL spada u tu skupinu. Dinamo je imao sreće unatoč svom uvjerljivom porazu jer je samo jedan njegov direktni rival u toj utrci osvojio bod, Šahtar koji je remizirao kod Bologne.

Na toj tablici potencijalnih prvaka situacija je trenutačno takva da su na vrhu Dinamo i Šahtar. Točnije, na vrhu su Glasgow Rangersi, no oni nakon pet odigranih kola zaostaju već pet bodova za najvećim rivalom i favoritom lige Celticom, ali i Aberdeenom. U toj kombinaciji je Dinamu važno da do titule dođe Celtic.

Klubovi s kojima se Dinamo bori za grupnu fazu Lige prvaka:

Rangers 55.00
Šahtar 48.000
Dinamo 48.000
Salzburg 46.000...

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.