Samovojska u analizi Dinama: Nikad nisam vidio takav kaos, to je bilo strašno

Screenshot: HRT

REMI PROTIV Rijeke (1:1) i poraz od Hajduka (0:1) u SuperSport HNL-u, a onda i nestvarnih 2:9 na gostovanju kod Bayerna u prvoj utakmici Lige prvaka, niz je koji je presudio treneru Dinamove momčadi Sergeju Jakiroviću. Hrvatski prvak potvrdio je rastanak s dosadašnjim strategom, na čije će mjesto privremeno uskočiti njegov dosadašnji pomoćnik Sandro Perković. Dugoročno rješenje na trenerskoj poziciji se traži.

Novosti iz Dinama u HRT-ovom studiju prokomentirao je stručni komentator Anton Samovojska. Iskusni novinar gostovao je u emisiji Lige prvaka, a jedna od tema u njoj bila je i aktualna situacija u maksimirskom klubu. Evo što je Samovojska o tome pričao.

Samovojska: Kovač je rekao da ne dolazi u obzir

"Nije me to iznenadilo, još prošle sezone, bilo je na rubu hoće li ostati ili će ga smijeniti. Ipak, izvukao se i napravio fenomenalan rezultat. Nije problem u 9:2, nevolja je u tome što Dinamo igra, ova utakmica, igra obrane je bila nezamisliva, nikad nisam vidio takav kaos, to je bilo strašno", rekao je Samovojska i prokomentirao mogućeg Jakirovićevog nasljednika:

"Najviše me boli, Dinamo je u fazi obrane igrao 5-3-2, a u zadnjoj liniji su bili svi stranci. Niti jedan igrač nije bio iz Dinamove škole ili druge hrvatske, ispalo je da nisu pogođena pojačanja. Zanimljiva su ta imena, Niko Kovač je rekao da ne dolazi u obzir, to je razumljivo, imao je četiri milijuna eura plaće u Wolfsburgu, spominju se Bišćan, Bjelica, Sopić... Zanimljiva su to imena, ali Dinamu treba trener koji će donijeti preokret, pravi vatrogasac. Dinamo mora igrati aktivnije."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.